Άνοδος στα σαλόνια σε Αγγλία και Γερμανία

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (27/5).

Άνοδος στα σαλόνια σε Αγγλία και Γερμανία

Ντέρμπι-Άστον Βίλα (17:00 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στον τελικό της ανόδου στην Premier League.

Η Ντέρμπι απέκλεισε την Λιντς έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 εντός έδρας, ωστόσο στον επαναληπτικό κατάφερε να νικήσει με 4-2,σκοράροντας το γκολ της πρόκρισης στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Φρανκ Λάμπαρντ υπολογίζει σε όλους τους βασικούς παίκτες, ενώ ο Μπράισον (μέσος) θεωρείται αμφίβολος.

Η Άστον Βίλα επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι του επαναληπτικού αγώνα, έχοντας χάσει 1-0 στην κανονική διάρκεια (στην Αγγλία δεν μετράει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ). O Ντιν Σμιθ έχει όλους τους βασικούς παίκτες στην διάθεσή του.

Σε έναν τελικό τόσο μεγάλης σημασίας δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα κάποιο φαβορί, ωστόσο θα επιλέξουμε να σημειωθούν 2-3 γκολ.

Ουνιόν Βερολίνου-Στουτγκάρδη (21:30 OTE Sport 3)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ, έχοντας αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Η Στουτγκάρδη κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πάλι να βγουν μπροστά στο σκορ στο 51', όμως οι Ουνιόν είχε και πάλι την απάντηση στο 68' και απέδειξαν πως αξίζουν την πρόκριση.

Η Ουνιόν δείχνει καλύτερη εικόνα για την πρόκριση, ωστόσο για ασφάλεια θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων ή ισοπαλία σε διπλή ευκαιρία συνδυαστικά με το να σκοράρουν αμφότερες.

Συνοπτικά:

Ντέρμπι-Άστον Βίλα: 2-3 γκολ (1.95)

Ουνιόν Βερολίνου-Στουτγκάρδη: 1Χ διπλή ευκαιρία & γκολ/γκολ (1.75)