Νίκη για Λίβερπουλ και Μαρσέιγ

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι της Παρασκευής (5/4)

Νίκη για Λίβερπουλ και Μαρσέιγ

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (22:00 Cosmotesports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Η Σαουθάμπτον δίνει μάχη για την σωτηρία, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση, με 5 βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε (1-0) εκτός έδρας την Μπράιτον, σε ένα παιχνίδι όπου υπήρχε ισορροπία στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι "άγιοι" είχαν... άγιο, καθώς με δύο τελικές (μία στο στόχο), έναντι 8 (μία στο στόχο), και με 27% κατοχή, κατάφεραν να σκοράρουν με τον Χόιμπιεργκ στο 53'. Ο Ραλφ Χάζενχουτλ δεν υπολογίζει στον τραυματία στόπερ, Γιάνικ Βέστεργκαρντ, ενώ αμφίβολος παραμένει ο επιθετικός Σέιν Λονγκ.

Η Λίβερπουλ τρέχει να προλάβει την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται στην κορυφή με ένα βαθμό διαφορά, ωστόσο έχει στο μυαλό της και το πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League με την Πόρτο στο «Άνφιλντ» (9/4). Στην τελευταία της αναμέτρηση επικράτησε εντός έδρας 2-1 της Τότεναμ, όπου χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης, καθώς με αυτογκόλ του Τόμπι Αλντερβάιρεντ στο 90', πήρε το τρίποντο. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οι γηπεδούχοι αρκούνται στην ισοπαλία, ενώ οι "κόκκινοι" δεν συμβιβάζονται σε τίποτα λιγότερο από νίκη, ενώ έχει και το μυαλό της στο Champions League, κάτι που μας κάνει να επιλέξουμε τη νίκη της Λίβερπουλ και να σκοράρουν αμφότερες.

Μπορντό-Μαρσέιγ (21:45 Novasports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 31η αγωνιστική της Ligue 1.

Η Μπορντό βρίσκεται εδώ και έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (4 ισοπαλίες, 2 ήττες), ωστόσο βρίσκεται 12 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν ανησυχεί για τη συνέχεια. Την περασμένη αγωνιστική έφερε λευκή ισοπαλία με την Αμιέν εκτός έδρας, όπου δεν είχε ούτε μία τελική στο στόχο.Ο Πάουλο Σόουζα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία μέσο, Ορελιέν Τσουαμενί, ενώ αμφίβολοι είναι οι επιθετικοί, Σάλομον Καλού και Ανδρέας Κορνέλιους και τον αμυντικό, Σέρζι Παλένσια.

Η Μαρσέιγ βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς δύσκολα θα χάσει την πρόκριση μέσω τις 5ης θέσης, αφού στον τελικό του δεύτερου κυπέλλου βρίσκεται η Παρί με την Ρεν και δύσκολα οι παριζιάνοι θα χάσουν το τρόπαιο, ωστόσο προτιμάει να τερματίσει 4η, για να δώσει το παρόν απευθείας στους ομίλους του Europa League. Την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη (2-2) εντός έδρας με την Ανζέρ, ενώ προηγήθηκε 2-0 από το 16' και με δύο πέναλτι (53',77') δέχθηκε την ισοφάριση. Ο Ρούντι Γκαρσία θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, εκτός του τιμωρημένου μέσου, Μπούνα Σαρ.

Αν αναλογιστούμε την επιθετική αδράνεια της Μπορντό και ο γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει τρίποντο εδώ και έξι αγωνιστικές, θα ποντάρουμε στη νίκη της Μαρσέιγ.

Συνοπτικά:

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ: 2 & γκολ/γκολ (3.05)

Μπορντό-Μαρσέιγ: 2 (2.10)