Ντέρμπι και τελικός στην Αγγλία

Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι της Κυριακής (24/2).

Ντέρμπι και τελικός στην Αγγλία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ(16:05 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετριούνται στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστική της Premier League.

Η Γιουνάιτεντ συνεχίζει την καλή της πορεία με τον Σόλσκιερ στο τιμόνι, καθώς αυτή τη φορά πέρασε νικηφόρα από το Στάμφορντ Μπριτζ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" αντιμετώπιζαν την Τσέλσι στη φάση των 16 του FA Cup, την οποία νίκησαν με 2-0. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να αγωνιστούν οι Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ.

Η Λίβερπουλ δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών αν θέλει να πάρει το Πρωτάθλημα, καθώς η Σίτι την έχει ήδη φτάσει. Την Τρίτη (19/2) αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Μπάγερν στο Άνφιλντ, κάτι που κάνει την πρόκριση πιο δύσκολη καθώς θέλει μόνο νίκη. Τα ευχάριστα νέα για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι πως θα έχει στη δίαθεσή του τον Φαν Ντάικ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος κόντρα στους Βαβαρούς, ωστόσο τραυματίας παραμένει ο Λόβρεν.

Με την Γιουνάιτεντ να έχει αναγεννηθεί και την Λίβερπουλ να κυνηγάει το πρωτάθλημα, το παιχνίδι δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί, με την ισοπαλία να μοιάζει το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (18:30 Nova)

Οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η Τσέλσι δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ο Μαουρίσιο Σάρι να τα ακούσει από μεγάλη μερίδα φιλάθλων. Την Πέμπτη (21/2) νίκησε την Μάλμε (3-0) σε ένα παιχνίδι που ήταν ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο και τα 3 γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχει πιθανότητα να μην αγωνιστεί ο τερματοφύλακας Κέπα, λόγω τραυματισμού στον ώμο, όπως και οι Πέδρο και Ζαπακόστα.

Η Σίτι αγωνιζόταν στη Γερμανία με την Σάλκε την Τετάρτη (20/2) και παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες την ώρα που βρισκόταν πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με γκολ στο 85' και 90' και να φύγει νικήτρια (3-2). Εκτός παραμένουν οι τραυματίες Γκάμπριελ Ζέσους, Τζον Στόουνς και Μπέντζαμιν Μεντί, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Γκουαρντιόλα θα ξεκινήσει στα γκολποστ τον 20χρονο Αριανέτ Μούριτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η Σίτι έχει δικαιολογημένα το ρόλο του φαβορί απόψε, αφού βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση με την Τσέλσι την φιλοδώρησε με 6 γκολ.

Συνοπτικά:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Χ (3.50)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι: 2 & over 2.5 (2.25)