Σήμερα «μιλάει» η έδρα

Μεγάλες «μάχες» σε Αγγλία, Ισπανία και Ελλάδα όπου τουλάχιστον τρία ντέρμπι δεσπόζουν το πρόγραμμα της αγωνιστικής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σήμερα «μιλάει» η έδρα

Ντέρμπι παντού σήμερα. Από Ελλάδα μέχρι Ισπανία και Αγγλία, ξεχωρίζοντας ωστόσο εκείνο του Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ όπου αναμένεται να γίνουν ομηρικές μάχες για την κατάκτηση της νίκης. Πάμε αναλυτικά:

Μπέτις-Σοσιεδάδ (13:00, Cosmote Sport 2)

Μεγάλη αναμέτρηση στην La Liga, όπου η Μπέτις υποδέχεται την Σοσιεδάδ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν. Η ομάδα της Σεβίλλης τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην Σοσιεδάδ καθώς μετά από 9 αναμετρήσεις μεταξύ τους μόλις μια φορά έχουν φύγει νικητές. Υπάρχει και η κούραση από το ματς της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό όπου η Μπέτις νίκησε με 1-0 ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαριστεί σε μια από τις πολλές φάσεις που έκαναν οι ερυθρόλευκοι. Όμως, σήμερα θα επιλέξω το 2-3 συνολικό αριθμό τερμάτων μιας και η Σοσιεδάδ είναι ανεβασμένη και μπορεί να σκοράρει.

Άρσεναλ-Τότεναμ (16:05, Cosmote TV)

Στο Λονδρέζικο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Premier League, θα κριθεί ποιος αντέχει περισσότερο. Η Άρσεναλ είναι αήττητη στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγώνες ενώ η Τότεναμ έχει νικήσει τα 7 από τα τελευταία 8 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Έχασε μόνο από την Σίτι. Οι δύο ομάδες απέχουν τρεις βαθμούς στην κατάταξη, συγκεκριμένα η Τότεναμ είναι 3η με 30 βαθμούς και οι «κανονιέριδες» στην 5η θέση με 27 βαθμούς. Προέρχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και αναμένεται να είναι πολύ ωραίο ματς. Αλλά, θα προτιμήσω την επιλογή: Να σκοράρει η Άρσεναλ στο 1ο Ημίχρονο καθώς είναι αναγκασμένη να εκμεταλλευτεί την έδρα της και επίσης ο Ποκετίνο έχει δύο απουσίες στην άμυνα του, αυτές των Σάντσες και Τρίπιερ.

Άρης-Παναθηναϊκός (19:00, ΕΡΤ 1)

Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί των δύο νικών που πέτυχε εκτός έδρας κόντρα στον Απόλλων και τον ΟΦΗ. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να συναντιούνται ξανά 5 χρόνια μετά. Η «αύρα» του νέου προπονητή έφερε μεγάλη ανατροπή στην Κρήτη όπου ο Άρης γύρισε το εις βάρος του σκορ στις καθυστερήσεις. Επομένως, περιμένουμε να μπει δυνατά στο ματς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη και να επικρατεί επί του σημερινού του αντίπαλου μέχρι την ανάπαυλα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Παντελίδης είναι αήττητος ως προπονητής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Συνοπτικά:

Άρης-Παναθηναϊκός: 1 Ημίχρονο (3.10)

Μπέτις-Σοσιεδάδ: 2-3 Γκολ (1.95)

Άρσεναλ-Τότεναμ: Να σκοράρει η Άρσεναλ στο 1ο Ημίχρονο (1.63)