Όταν ο Νίκος Γουλανδρής «έφυγε» από τη ζωή

Σαν σήμερα το 1983 ο Νίκος Γουλανδρής άφηνε την τελευταία του πνοή και η οικογένεια του Ολυμπιακού γινόταν φτωχότερη. 

Όταν ο Νίκος Γουλανδρής «έφυγε» από τη ζωή

Ένας από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, ο Νίκος Γουλανδρής, ξεκίνησε σαν σήμερα (4/8/1983) για το πιο μακρινό του ταξίδι.

Για πρώτη φορά ο Γαλάκος αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό

Ένας άνθρωπος τον οποίο πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά έβλεπαν ως «πατέρα» τους, που αγάπησε τον Ολυμπιακό παθολογικά και συνέδεσε το όνομά του με τα «ερυθρόλευκα».

Σπαρταριστά άγνωστα περιστατικά με Γουλανδρή από τον παλιό ρεπόρτερ του ΦΩΤΟΣ Κώστα Μυλωνά!

Ο Νίκος Γουλανδρής πήρε την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού το 1972 κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1973, 1974, 1975) και δύο ντάμπλ, όμως αποχώρησε ξαφνικά πριν από το τέλος της περιόδου 1974-75 εξαιτίας του αποκλεισμού της ομάδας από την Άντερλεχτ (6/11/1974) λόγω της διαιτησίας του Ούγγρου Παλοτάι, ο οποίος ακύρωσε 4 γκολ.

Ο Γουλανδρής εγκατέλειψε την ομάδα ενοχλημένος από τους “συνεργάτες” του που τον “ξεγέλασαν” δηλώνοντας “... φοβάμαι τους Ολυμπιακάρες”. Οι μαρτυρίες των ποδοσφαιριστών που τον έζησαν έκαναν λόγο για έναν ντόμπρο άνθρωπο που ήξερε να προσεγγίζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, όμως πάντα με ειλικρίνεια.

Ο Νίκος Γουλανδρής στις 4/8/1983 άφησε την τελευταία του πνοή, όμως η μορφή του έχει μείνει για πάντα χαραγμένη σε κάθε Ολυμπιακό.