To «αντίο» του Σπανούλη
Πέρσι τέτοια μέρα, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε μέσω Instagram την απόφασή του να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση σε ηλικία 39 ετών.
Πέρυσι ο Βασίλης Σπανούλης σε ηλικία 39 ετών ανακοίνωνε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram το τέλος της σπουδαίας καριέρας του. Έβαλε έτσι τελεία σε μια μοναδική 22χρονη διαδρομή, έχοντας γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Ευρωλίγκας (4.455 πόντοι). Στη σταδιοδρομία του ο «Kill Bill» γεύτηκε δεκάδες χαρές με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα. Κατέκτησε 3 φορές την Eυρωλίγκα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης το 2013, ενώ κατέκτησε τρεις φορές το βραβείο του MVP του φάιναλ 4 της διοργάνωσης. Παράλληλα, κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Ελλάδας, 4 Κύπελλα, ενώ το 2013 κατέκτησε το Intercontinental Cup με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά την παρουσία του στην εθνική ομάδα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006, καθώς επίσης το χρυσό στο Eυρωμπάσκετ του Βελιγραδίου (2005) και το χάλκινο στο Eυρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009), το οποίο είναι και το τελευταίο μετάλλιο της «επίσημης αγαπημένης» σε μεγάλες διοργανώσεις.
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη. Το μπάσκετ μού χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ' όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.
Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ…» ήταν ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του στην ενεργό δράση.
Για την ιστορία, μόλις προχθές ανακοινώθηκε από το Περιστέρι, όπου θα ξεκινήσει τη νέα του καριέρα ως προπονητής.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Με μια ματιά…
363: Πεθαίνει ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, που προσπάθησε να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία.
1498: Οι Κινέζοι εφευρίσκουν την οδοντόβουρτσα.
1522: Ο οθωμανικός στόλος αποτελούμενος από περίπου 280 πλοία αποβιβάζει τα πρώτα στρατεύματα στη Ρόδο.
1908: Γεννιέται ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, σοσιαλιστής Πρόεδρος της Χιλής, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.
1943: Πεθαίνει ο Καρλ Λαντστάινερ, Αυστριακοαμερικανός γιατρός και βιολόγος. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για την ανακάλυψη των κύριων ομάδων αίματος (σύστημα ΑΒΟ), που έκανε τη μετάγγιση αίματος πρακτική ρουτίνας. Επίσης, καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στην εξέλιξη της ιατροδικαστικής, της γενετικής και της ανθρωπολογίας.
1945: 50 κράτη υπογράφουν στο Σαν Φρανσίσκο τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
1957: Η Ρόμα νικά την ΑΕΚ 3-1 σε διεθνές φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολών αναλφάβητων.
1963: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Κένεντι επισκέπτεται το διαιρεμένο Βερολίνο. Αρχίζει τον λόγο του με την περίφημη φράση: «Ich bin ein Berliner» (Είμαι κι εγώ Βερολινέζος).
2016: Ο ηθοποιός, επαγγελματίας κολυμβητής και παίκτης του πόλο Μπαντ Σπένσερ πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών. Έγινε γνωστός από τους ρόλους του στα Spaghetti Westerns συμπρωταγωνιστώντας με τον Τέρενς Χιλ.
2019: Ο μεγάλος παλαιστής της ελληνορωμαϊκής, ο δις 3ος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984 και το 1988, Μπάμπης Χολίδης, αφήνει αιφνιδίως, μέσα στο σπίτι του, την τελευταία του πνοή πριν συμπληρώσει τα 63 του χρόνια. Το 1968 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο αγώνισμα κι από τότε έλαβε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Μόντρεαλ 1976, Μόσχα 1980, Λος Άντζελες 1984 και Σεούλ 1988). Από το 1998 μέχρι και το 2000 υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών, μαζί με τον Δημήτρη Θανόπουλο και τον Αριστείδη Γρηγοράκη.Ο δρόμος του Μενιδίου, όπου κατοικούσε, έχει ονομαστεί οδός Μπάμπη Χολίδη, όπως και το δημοτικό γήπεδο Αχαρνών.