Επτά χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά

Σαν σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, ο Σάκης Μπουλάς φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών από καρκίνο.

Επτά χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1954, όμως η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα. Είχε, επίσης, πει πως δεν του άρεσε ο γάμος καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του. Ως τραγουδιστής συμμετείχε σε πολλούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών, όπως στους «Ανεπίδοτα γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για τη Μακρόνησο» - Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» - Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.ά. Οι προσωπικοί του δίσκοι ήταν οι «Μπουλάς-Ελλάς»(1986), «Ali Baba (maxi single)» σε μουσική Μιχάλη Ρακιντζή (1987), «Ας πρόσεχες» σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή (1987), «Ζαμανφού» (1992) και «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο και κατ’ αυτήν την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκοτία, Βέλγιο και Κύπρο. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενινγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία», όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο. Ως στιχουργός είχε κάνει μεγάλη καριέρα καθώς συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Είχε γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.ά. και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος. Μεγάλη καριέρα έκανε και ως ηθοποιός συμμετέχοντες σε πολλές αγαπημένες σειρές και ταινίες. Στη μικρή οθόνη με το «10 λεπτά κήρυγμα», τις «Σαββατογεννημένες» και το «50-50», μεταξύ άλλων, ενώ στον κινηματογράφο άφησε το δικό του στίγμα με ταινίες όπως το «Ας περιμένουν οι γυναίκες» (1998). Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της υποκριτικής, της μουσικής σκηνής αλλά και απλός κόσμος.

1848: Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
1874: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Oakland Daily Tribune».
1878: Εκδίδεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος.
1885: Εγκαινιάζεται το πρόσφατα ολοκληρωμένο Μνημείο του Ουάσινγκτον.
1913: Βαλκανικοί Πόλεμοι: απελευθέρωση των Ιωαννίνων και ενσωμάτωσή τους στο ελληνικό κράτος.
1916: Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει στη Γαλλία η μάχη του Βερντέν.
1919: Δολοφονείται ο Γερμανός σοσιαλιστής Κουρτ Άισνερ. Ο θάνατός του έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Βαυαρικής Σοβιετικής Δημοκρατίας και τη διαφυγή του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης από το Μόναχο.
1924: Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει τα Σοβιέτ της Ρωσίας, με την πεποίθηση να διευκολυνθεί η υπογραφή ελληνορωσικής σύμβασης εμπορικών ανταλλαγών.
1952: Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργεί τις αστυνομικές ταυτότητες για τους πολίτες της.
1964: Σε τετράωρη εγχείρηση στο στομάχι υποβάλλεται ο βασιλιάς Παύλος στα ανάκτορα του Τατοΐου, παρουσία Βρετανού ραδιολόγου. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορίζεται αντιβασιλιάς.
1965: Δολοφονείται στη Νέα Υόρκη ο Μάλκολμ Χ.
1972: Πραγματοποιείται η ιστορική επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα.
1975: Σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ: ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μίτσελ, και δύο πρώην σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καταδικάζονται σε φυλάκιση.
2016: Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη περνάει το φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ (σπάζοντας το 4,81 μ. που είχε πετύχει στις 14/2/2016 η Νικόλ Κυριακοπούλου), τη δεύτερη καλύτερη επίδοση εκείνης της χρονιάς και την τέταρτη όλων των εποχών.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110