Ξενοδάμειος αγώνας δρόμου στα Αντίκυρα

Με τη στήριξη της MYTILINEOS, θα διεξαχθεί ο 5ος Ξενοδάμειος αγώνας δρόμου στις 2 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα.

Ξενοδάμειος αγώνας δρόμου στα Αντίκυρα

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος της ΜΥΤILINEOS για τη διεξαγωγή του 5ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου στις 2 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα. Η MYTILINEOS, μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα στους κλάδους της Μεταλλουργίας, της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι πάντα παρούσα στις τοπικές κοινωνίες όπου και δραστηριοποιείται, στηρίζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες που ανταποδίδουν αξία στην κοινωνία και προάγουν τη βιωσιμότητα.

«Αισθανόμαστε σιγουριά, είμαστε υπερήφανοι και θεωρούμε πολύ σημαντική την στάση της μεγάλης αυτής επιχείρησης, να είναι ο ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στον «Ξενοδάμειο δρόμο ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλά στανταρντ στην διοργάνωση με τελικούς αποδέκτες τους συμμετέχοντες και την τοπική κοινωνία» δήλωσε ο ΓΓ του Ξενόδαμου και «ψυχή» της διοργάνωσης Λουκάς Μαργαρίτης.

H MYTILINEOS επιλέγει διαχρονικά να στηρίζει πρωτοβουλίες και αθλητικές δράσεις που προάγουν την καλή υγεία και ευημερία, αλλά και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η MYTILINEOS, είναι πάντα παρούσα στις τοπικές κοινωνίες όπου και δραστηριοποιείται, ανταποδίδοντας αξία και στηρίζοντας αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσω των πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη άλλωστε αποτελεί την κινητήρια δύναμη μέσω της οποίας η MYTILINEOS φιλοδοξεί να παραμείνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου, να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες συνεργασίες, να συμβάλλει σε ένα νέο αποδοτικό μοντέλο ανάπτυξης χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Μέσω των δεσμεύσεων της εταιρείας στους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, η MYTILINEOS στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την καλή υγεία και ευημερία, αλλά και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στόχος της MYTILINEOS είναι ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Για το λόγο αυτό, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη που ανέλαβε σαφείς και τολμηρές δεσμεύσεις, στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε να ελαχιστοποιήσει το ανθρακικό της αποτύπωμα, μειώνοντας τις συνολικές άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ενώ μέχρι το 2050 δεσμεύθηκε να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Τομέας Μεταλλουργίας

Η MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της Μεταλλουργίας. Tο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου και αλουμίνας στην Ευρώπη και μια από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η διεθνής επιχειρηματική δραστηριότητα του οποίου αποτελεί κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία, αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Η Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει πλέον συμπληρώσει περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας και 15 χρόνια αναπτυξιακής πορείας, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 600€ εκ. για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη της παραγωγής και της παραγωγικότητας του εργοστασίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, μέσω της Δελφοί Δίστομον, η MYTILINEOS είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Η επικέντρωση της εταιρείας στην αειφορία ενισχύεται με τη θυγατρική ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ, που είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου αλουμινίου (δευτερόχυτου).

5ος ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Οι εγγραφές έχουν ήδη «ανοίξει» και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας Ε Δ Ω

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

https://www.facebook.com/xenodamios/