Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί και ο Αρμάντο

Το άγχος του Ελ Κααμπί για το γκολ, ο ανταγωνισμός με τον Γκονζάλες και το κέρδος για όλους.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί και ο Αρμάντο

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει εδώ και μήνες μεγάλη πίεση για τα γκολ που δεν έρχονται ή που χάνει ο ίδιος. Αυτό στην Ολλανδία με τη Ναϊμέγκεν δεν έφερε κέρδος πρόκρισης, συνεπώς δεν έκανε την ψυχολογία του Μαροκινού καλύτερη. Με συνέπεια να υπάρξει συνέχεια στο ματς με τον Ατρόμητο, καθώς προσπάθησε με κάθε τρόπο να σκοράρει, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα. Ούτε με το πέναλτι που επέλεξε να εκτελέσει έτσι όπως εκτέλεσε. Ούτε με ψαλίδι, τετ-α-τετ, κοντινά τελειώματα ή πίο μακρινά. Ακόμη και σε εκείνη τη φάση στο τέλος του πρώτου μέρους που ήταν οφσάιντ, έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι από το μισό μέτρο και με το τέρμα άδειο. Δεν είναι καλά και φαίνεται, αλλά είναι Ελ Κααμπί με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η προσθήκη του Αρμάντο Γκονζάλες στη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού θα κριθεί στην πορεία, αλλά οι εγγυήσεις επιτυχίας υπάρχουν για ένα παιδί που έχει ξετρελάνει τους συμπατριώτες του με όσα βλέπουμε να γίνονται τις τελευταίες ώρες. Με τα μηνύματα στα σόσιαλ, τα δικαιώματα που αγοράστηκαν για χάρη του, τη θέαση που είχε το ματς με τον Ατρόμητο στην πατρίδα του έστω κι αν ο ίδιος ήταν ακόμη στα επίσημα και όχι στο χορτάρι. O Γκονζάλες θα πάρει από την αρχή ευκαιρίες, αλλά μπορεί αυτό να συμβεί πολλές φορές μαζί με τον Ελ Κααμπί. Τουλάχιστον όταν τα ματς πηγαίνουν στην κόψη του ξυραφιού, όπως με τον Ατρόμητο. Αυτό που δήλωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ το έχει κάνει κι άλλες φορές όταν χρειάστηκε. Έστω κι αν σπάνια ξεκινά με δύο φορ, στην πορεία αγώνων το επιλέγει. Και Ταρέμι και Γιάρεμτσουκ είχαμε δει δίπλα στον Μαροκινό. Τον χασογκόλη όπως τον λένε εσχάτως, αλλά και τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στην ιστορία του κλαμπ στην Ευρώπη, όπως παραμένει και μάλλον θα ισχύει για πολύ καιρό.

Ο Μεντιλίμπαρ θα στηρίξει τον Ελ Κααμπί, είναι βέβαιο. Ίσως και κάποιες ανάσες μπορεί να είναι απαραίτητες, θα συναποφασιστεί. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να περιμένει πολλά από τον Ελ Κααμπί και φυσικά ο ίδιος έχει την εμπειρία να ξεπεράσει αυτό το κακό διάστημα αρκετών μηνών, να μη μένει σε εκλάμψεις και να επιστρέψει στη συνέπεια στο σκοράρισμα. Περισσότερο από τη συνολική βοήθεια, ο ίδιος πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του. Για να συνεχίσει να βοηθά όσο έχει μάθει να κάνει αυτά τα χρόνια στον Πειραιά την ομάδα του.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110