Καρέζη - Χατζηφωτίου: Ο Μπιθικώτσης είπε «εσείς οι δύο τι κάνετε;» και τραγούδησε στον γάμο τους

«Παντρέψου εσύ, ρε, και καθαρίζω εγώ», είπε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στον Ζάχο Χατζηφωτίου που του είπε για την Τζένη Καρέζη «μάλλον αγαπιόμαστε». Η πλοιοκτήτρια με τζιν και το ναυτικό πουλόβερ που τους πάντρεψε.

Καρέζη - Χατζηφωτίου: Ο Μπιθικώτσης είπε «εσείς οι δύο τι κάνετε;» και τραγούδησε στον γάμο τους

Μάιος του 1962. Η Αθήνα προετοιμάζεται για τον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας και του διαδόχου του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Χουάν Κάρλος. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 7 Μαΐου ένα άλλο ζευγάρι κλέβει την παράσταση.

Η Αλεξάνδρα, που πέθανε στη γέννα και έδωσαν το όνομά της στη Λεωφόρο, το Μαιευτήριο και την Πλατεία

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου και η Τζένη Καρέζη ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στη Φιλοθέη με 500 καλεσμένους και 5.000 ακάλεστους να τους εύχονται βίον ανθόσπαρτον.

O άνθρωπος που ουσιαστικά συνετέλεσε στην πρόταση γάμου

Είχε προηγηθεί η γνωριμία τους λίγους μήνες νωρίτερα και η μεγάλη απόφαση στο κέντρο «Τριάνα του Χειλά». Τη βραδιά εκείνη είχε περιγράψει στην εκπομπή Gala, ο Ζάχος Χατζηφωτίου: «Με την Τζένη παντρευτήκαμε τον Μάιο του 1962. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που τραγούδησε στον γάμο μας, ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά συνετέλεσε στην πρόταση γάμου.

Είχαμε πάει με την Τζένη στην "Τριάνα" όπου τραγουδούσαν Μπιθικώτσης, Ζαμπέτας, Μοσχολιού και Δούκισσα. Στο τέλος του προγράμματος ο Μπιθικώτσης κάθισε στην παρέα μας και με ρωτάει: "Δεν μου λες, ρε φίλε, εσείς οι δύο τι κάνετε;". "Μάλλον αγαπιόμαστε", του απαντάω και συνεχίζω: "Δεν μου λες, Γρηγόρη, αν παντρευτούμε, θα 'ρθεις να τραγουδήσεις στον γάμο μας;". "Παντρέψου εσύ, ρε, και καθαρίζω εγώ"».

Η κουμπάρα Μάγια Καλλιγά

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε μιλήσει για την πλοιοκτήτρια που τους πάντρεψε και το χασάπικό τους: «Κουμπάρα μας ήταν η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά (σ.σ: εκείνη την εποχή ο Χατζηφωτίου είχε αγοράσει δύο καράβια), η οποία στη δεξίωση άλλαξε το υπέροχο φόρεμα της με τζιν παντελόνι και ναυτικό πουλόβερ και χόρεψε ένα από τα ωραιότερα χασάπικα με τον γαμπρό και τη νύφη».