Τριάνα του Χειλά: Κάποτε Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης τραγουδούσαν στο μαγαζί συνεργάτη του Αλ Καπόνε

Ο Βασίλης Χειλάς που πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του, βρέθηκε στο πλευρό του Αλ Καπόνε, μετά στη φυλακή και άνοιξε μαγαζί στη Συγγρού -Τριάνα του Χειλά-  όπου τραγούδησε η αφρόκρεμα... Τσιτσάνης, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Παπαϊωάννου...

Τριάνα του Χειλά: Κάποτε Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης τραγουδούσαν στο μαγαζί συνεργάτη του Αλ Καπόνε

Λίγο πριν από τον πόλεμο. Το 1938, στη Λεωφόρο Συγγρού 170, άνοιξε η «Τριάνα του Χειλά» και λειτούργησε έως το 1967. Ένα μαγαζί στο οποίο τραγούδησαν άνθρωποι που έγραψαν ιστορία. Ο Τσιτσάνης, ο Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης, ο Παπαϊωάννου.

Ένα μαγαζί που ο ιδιοκτήτης του κουβαλούσε... περίεργο βιογραφικό. Ακόμα και τη φήμη ότι υπήρξε συνεργάτης του Αλ Καπόνε. Αλήθεια ή μύθος, μάλλον δύσκολο μετά από τόσα χρόνια να δοθεί απάντηση.

Ο Καζαντζίδης, ο Παπαϊωάννου, ο σκυλόμαγκας και η Αγγλίδα που πήγε για τον Στέλιο

Ο Βασίλης Χειλάς ήταν Χιώτης. Γεννημένος το 1899, στα 13 του, πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του, «έγινε» 16 ετών και μπαρκάρισε για την Αμερική. Εκεί βρέθηκε το 1913 και μπλέχτηκε με συμμορίες. Στη Χίο έλεγαν τότε ότι ήταν άνθρωπος του Αλ Καπόνε. Πάντως έκανε φυλακή από το 1930 έως το 1933 στην Ατλάντα. Μάζεψε όμως κάποια χρήματα και το 1938 επέστρεψε στην Αθήνα όπου έφτιαξε την «Τριάνα του Χειλά».

Καζαντζίδης: Το τραγούδι που λάτρεψε και έλεγε «όλα τ’ άλλα μαζί κάνουν το τραγούδι αυτό»

Σύμφωνα με το mpouzoukimpouzouksides.blogspot.com: «Ο Βασίλης Χειλάς εκείνα τα χρόνια είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αμερική και οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι κατά το παρελθόν του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αποτελούσε συνεργάτη του διαβόητου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, αλλά και με 9 χρόνια φυλακή στο Σινγκ-Σινγκ! (50 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη)....».