Σεβάς Χανούμ: Η όμορφη που ήθελε να κάνει τον Καζαντζίδη χασικλή (pics - vids)

Ποιος τη βάφτισε Σεβάς Χανούμ, ποιο ήταν το πραγματικό της όνομα. Η «ωραία του Πέραν» και ο έρωτας με τον Στέλιο Καζαντζίδη: «Αυτής της φουκαριάρας της είχε γίνει πάθος. Είδα ότι θα με κατέστρεφε αν συνεχίζαμε».

Σεβάς Χανούμ: Η όμορφη που ήθελε να κάνει τον Καζαντζίδη χασικλή (pics - vids)

Η όμορφη Σεβαστή Παπαδοπούλου έκανε καριέρα ως Σεβάς Χανούμ. Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1931 στα Κοκκινόγεια Δράμας και πέθανε το Μάιο του 1990. Έγινε δημοφιλής στη δεκαετία του 1950 και του 1960 τραγουδώντας ανατολίτικα τραγούδια. Ήταν αρραβωνιασμένη με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Δισκογραφικά δεν συνεργάστηκαν ποτέ όμως τραγούδησαν μαζί σε μαγαζιά. Συνυπήρξαν στο πάλκο στα μαγαζιά «Θείος», «Τριάνα του Χειλά» και «Γρανάδα».

Σεβάς Χανούμ τη βάφτισε ο Τζίμης ο Χονδρός, ο ιδιοκτήτης της θρυλικής ταβέρνας. Ήθελε ένα όνομα να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που τραγουδούσε. Μάλιστα διαφήμιζε στις εφημερίδες της εποχής «τη Νέα ανακάλυψη Σεβάς Χανούμ, την ωραία του Πέραν».

Μπράβοι στον Βαμβακάρη: «Μωρή πουτ... Συριανή μας έγραψες στ' αρχ... σου»

Ήταν η γυναίκα που είχε κλέψει την καρδιά του Καζαντζίδη πριν από τη γνωριμία του με τη Μαρινέλλα. Ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδη στο βιβλίο «Υπάρχω» (εκδόσεις Λιβάνη), αναφέρει: «Αυτή που έπινε πάρα πολύ και που ήθελε οπωσδήποτε να με κάνει χασικλή ήταν η Σεβάς Χανούμ. Αυτής της φουκαριάρας της είχε γίνει πάθος. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει αν δεν έπινε. Ενώ είχε ωραία φωνή και ήταν αρτίστα σπουδαία, νόμιζε πως χωρίς αυτό το πράμα δεν άξιζε τίποτα. Γι’ αυτό και δεν κράτησε πολύ η συνεργασία μου με τη Σεβάς Χανούμ. Είδα ότι θα με κατέστρεφε αν συνεχίζαμε».

«Εγώ ήμουν εκείνη που πλούτισα τη φωνή του Καζαντζίδη»

Στο βιβλίο «Σεβάς Χανούμ - Η ιστορία μιας τραγουδίστριας» (εκδόσεις ΠΑΝΟΣ), η Σεβάς Χανούμ λέει για τη σχέση της με τον Στέλιο Καζαντζίδη: «Εν πάση περιπτώσει, έζησα με τον Στέλιο, δεν μπορώ να πω δεν αγαπηθήκαμε ή δεν πέρασα ωραίες στιγμές. Όχι, δεν μπορώ να πω τίποτε. Ποτέ δεν θυμάμαι να μ’ έχει πει: πήγαινε πιο κει, ή να μ’ έχει βρίσει ποτέ. Μα ποτέ. Πέρασα ζωή πραγματικά ονειρώδη μαζί του. Εκεί στο σπίτι του Στέλιου στη Νέα Ιωνία, κλεινόμαστε τα βράδια μετά τη δουλειά, ανοίγαμε ραδιόφωνο και ακούγαμε Αραβία, Αίγυπτο. Ακούγαμε, μέχρι να βγει ο χότζας το πρωί να πει το «Αλλά, αλλάχ» και τότε πέφταμε να κοιμηθούμε. Εκεί ακούγαμε τη μεγάλη Κυρία, την κόρη της Κλεοπάτρας και του Νείλου, την εκρηκτική τραγουδίστρια της Αιγύπτου, την Ουμ Καλσούμ. Και όλα τα συγκροτήματα του ραδιοφωνικού σταθμού του Καΐρου και όλων των αραβικών ραδιοσταθμών… Και τότε, εγώ ήμουν εκείνη που πλούτισα τη φωνή του Καζαντζίδη. Άκουγε και ξεσήκωνε αυτούς τους λαρυγγισμούς».