Τόμας Φριτς: Εντυπωσιάστηκε από την Έλενα Ναθαναήλ, ερωτεύτηκε τη Μύκονο

Η φωνή του Τζέρεμι Άιρονς, του Ράσελ Κρόου και άλλων ηθοποιών στη Γερμανία είναι ο πρίγκιπας Γιαν που ερωτεύτηκε την ξεναγό  Έλενα Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων». Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Τόμας Φριτς για τη Μύκονο.

Τόμας Φριτς: Εντυπωσιάστηκε από την Έλενα Ναθαναήλ, ερωτεύτηκε τη Μύκονο

Το 1968, ένας νεαρός Γερμανός πρίγκιπας, που επισκέπτεται την Ελλάδα, ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό και το σκάει από την θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δυο μέρες.

Πρόκειται για την υπόθεση της ταινίας «Επιχείρησις Απόλλων», μιας ελληνικής και σουηδικής συμπαραγωγής μεγάλου μήκους του 1968 σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκαλενάκη, σενάριο του Γιάννη Τζιώτη και του Volodja Semitjov, σε παραγωγή Δαμασκηνού - Μιχαηλίδη, Film AB TVS και Inge Ivarson Filmproductions. Τη μουσική είχε γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Η ταινία κυκλοφόρησε στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον τίτλο «Apollo Goes on Holiday», ενώ στην Γαλλία με τον τίτλο «Apollo part en vacances».

Κωνσταντίνου - Ναθαναήλ: Συζούσαν όταν γυριζόταν η ταινία «Ξύπνα Βασίλη»

Ο γερμανός πρίγκιπας Γιαν είναι ο ηθοποιός Τόμας Φριτς και η ξεναγός η Έλενα Ναθαναήλ. Ο Τόμας Φριτς είναι σήμερα 77 ετών (γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου 1944, στη Δρέσδη) και στην πατρίδα του έχει κάνει θέατρο, τηλεόραση και έχει ντουμπλάρει τις φωνές του Τζέρεμι Άιρονς, του Ράσελ Κρόου και άλλων ηθοποιών.

Η συνέντευξη του Φριτς

Το 2008 παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κάτια Ματζαρίδου στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Έλενα Ναθαναήλ και τη λατρεμένη του Μύκονο, στην οποία αγόρασε σπίτι.

«Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο», είχε πει ο Τόμας Φριτς για την Έλενα Ναθαναήλ και είχε προσθέσει: «Είχα δει την Έλενα σε μια ταινία που είχε κάνει στη Γερμανία πριν από το Επιχείρηση Απόλλων, όμως την πρωτοσυνάντησα στα γυρίσματα. Ήταν το παρθενικό μου ταξίδι στη χώρα σας και είχα την τύχη να είναι από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα.

Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα».

Όσον αφορά την Ελλάδα και ειδικά τη Μύκονο, είχε πει: «Πρωτοήρθα το 1968 και πήγα στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο και στην Κέρκυρα για τα γυρίσματα. Κάναμε όμως και μια σκηνή στη Μύκονο, στους ανεμόμυλους στην Αλευκάντρα, και εκεί ερωτεύτηκα το νησί. Επέστρεψα τα επόμενα δύο καλοκαίρια και στη συνέχεια αγόρασα ένα σπιτάκι και έρχομαι κάθε χρόνο. Αγαπώ πολύ το νησί και δεν μου αρέσει όλο αυτός ο τουριστικός συρφετός. Γι αυτό και έρχομαι νωρίς την άνοιξη και φεύγω στα μέσα Μαϊου. Ξέρω πολλούς ντόπιους και τους εκτιμώ, αλλά αποφεύγω τις λαμπερές συναναστροφές. Έτσι, απολαμβάνω το νησί όπως το γνώρισα, ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι με ζεστούς ανθρώπους».