Ολυμπιακός: Για το βήμα παραπάνω στη Γερμανία

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στις 20:00 τη Μέλσουνγκεν στη Γερμανία και θέλει να συνεχίσει την πορεία της στο EHF Cup. 

Ολυμπιακός: Για το βήμα παραπάνω στη Γερμανία

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει με φόρα, από την περασμένη σεζόν, τη φετινή χρονιά. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες του πρωταθλήματος και οδηγούν την κούρσα του τίτλου.

Τελευταία νίκη για τους «ερυθρόλευκους» ήταν το διπλό στη Νεάπολη κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους στη Handball Premier. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, έκαναν το καθήκον τους και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με το θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές τους.

Επόμενη στάση για τους Πειραιώτες είναι η Γερμανία, εκεί όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αγωνιστούν σήμερα στις 20:00 στην έδρα της Μέλσουνγκεν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Η αποστολή της πειραϊκής ομάδας δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς οι Γερμανοί αποτελούν σκληρό καρύδι. Στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γερμανίας οι παίκτες του Χάικο Γκριμ πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία.

Στην Ευρώπη η καλύτερη θητεία τους ήταν το 2016-2017 στο EHF Cup, όπου και έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, αλλά μετά αποκλείστηκαν από τη γαλλική Σεντ Ραφαέλ με συνολικό σκορ 61-49. Όπως καταλαβαίνουμε, η αναμέτρηση αναμένεται άκρως απαιτητική για τον Ολυμπιακό, που μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει να περάσει αλώβητος από τον πρώτο και από το δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Για τον πρώτο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλείσει τη βοσνιακή Μπόρατς, ενώ στο δεύτερο τη ρουμανική Τιμισοάρα.

Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν έτοιμοι για τη μάχη που θα τους δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ακόμα ένα βήμα στο EHF Cup. Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε πως και σε περίπτωση που δεν έρθει η πρόκριση οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα θα έχουν καταφέρει να κερδίσουν το χειροκρότημα, μιας και σε λίγο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να ανταποκριθούν σωστά τόσο στις εντός όσο και στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους.

Πίσω από αυτή την επιτυχία οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον Γιώργο Ζαραβίνα και τους συνεργάτες του. Ακόμα και η οριακή ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Τιμισοάρα με 31-29 δεν «έκοψε» τα φτερά των Πειραιωτών, οι οποίοι στο «Μ. Μερκούρη» επέβαλαν τον νόμο τους και με μία μεγάλη εμφάνιση πήραν την πρόκριση. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για τον Ολυμπιακό, που σε ακόμα ένα άθλημα πρωταγωνιστεί.

Μπορεί το χάντμπολ να μην είναι τόσο διαδεδομένο και λαοφιλές άθλημα στη χώρα μας, ωστόσο όσοι το αγαπούν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να πρωταγωνιστεί ένας σύλλογος στην Ευρώπη. Ακόμα και η εθνική μας ομάδα προσπαθεί να κάνει το βήμα παραπάνω μέσα από τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2021. Το σύνολο του Γιάννη Αρβανίτη πριν από λίγες εβδομάδες είχε επικρατήσει του Ισραήλ με 26-25 και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Εν ολίγοις, η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά του EHF Cup, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις της «γαλανόλευκης» στην αντίστοιχη φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα από το φίλαθλο κοινό, που κάποια στιγμή θα ήταν καλό να «αγκαλιάσει» και τα υπόλοιπα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και όχι να τα θυμάται μόνο στις χαρές και στις επιτυχίες.