Ολυμπιακός - ΑΕΚ 22-17: Αφεντικό στον Ρέντη, αγγίζει τον τίτλο

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού νίκησε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ.Μερκούρη» την ΑΕΚ με 22-17 και βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 22-17: Αφεντικό στον Ρέντη, αγγίζει τον τίτλο

Μετά την εκτός έδρας ήττα η ομάδα χάντμολ του Ολυμπιακού ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 25-22: Ισοφάρισε τη σειρά η «Ένωση»

Οι «ερυθρόλευκοι» με σύμμαχο τον κόσμο τους επικράτησαν της ΑΕΚ με 22-17 και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ χάρη σε τέρμα του Αργυρού. Ο Λεμός με ωραία ατομική προσπάθεια σημείωσε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων στη συνάντηση.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 23-15: Έκαναν το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι»

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν κλειστά κάτι που ευνόησε τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα οι οποίοι με ένα σερί 3-0 ξέφυγαν στο σκορ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από αρκετά λεπτά βρήκαν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου να βρίσκει τους πρωταθλητές στο συν 4 (9-5).

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Τζηράς έκανε το 10-5 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου μέρους καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 12-7.

Το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε αρκετή ένταση με το παιχνίδι να διακόπτεται δύο φορές. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στο συν 6 (15-9).

Ένταση στον Ρέντη και προσωρινή διακοπή Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Σε μία επίθεση των «ερυθρόλευκων» ο Ρέινα δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Παλεβίτσιους με τον πάγκο των γηπεδούχων να διαμαρτύρεται έντονα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα μικρός διαπληκτισμός.

Έπειτα από δέκα λεπτά το ματς ξανά διακόπηκε με το διαιτητή του αγώνα να υποστηρίζει πως οι φίλαθλοι των γηπεδούχων που κάθονται πίσω από το τέρμα των φιλοξενούμενων έφτυσαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ στη συνέχεια πέταξαν και ένα μπουκάλι με νερό.

Με τα πνεύματα να ηρεμούν ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να κατακτά τη νίκη.

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον τέταρτο τελικό της Τρίτης (28/5, 19:00) που θα γίνει στην Αίθουσα «Γ.Κασιμάτης» καθώς σε περίπτωση που νικήσουν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν διακαώς τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 22-17

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 5-3, 9-5, 12-7 (ημ), 13-8, 15-10, 16-12, 17-13, 19-16, 22-17.

Ολυμπιακός: Κρητικός 1, Τζηράς 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 6, Χάλαρης, Τσίλης 1.

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης 1, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάν, Αργυρού 7, Παλεβίτσιους 3, Βραζάλιτσα.