Προχωράει το εγχείρημα για ενίσχυση των «αδύναμων» παικτών

Το εγχείρημα που ξεκίνησα Τζόκοβιτς,Ναδάλ και Φέντερερ προχωράει για την ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά παικτών

Προχωράει το εγχείρημα για ενίσχυση των «αδύναμων» παικτών

Ο Σέρβος τενίστας ήταν από τους πρώτους που έδειξε ότι θέλει να βοηθήσει του συναθλητές τους που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ο ίδιος έχει ήδη βοηθήσει σε πολλούς τομείς στην Ιταλία αλλά και στην χώρα του.Στο πλάι του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ για να ενισχύσουν τους συναθλητές τους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο Τζόκοβιτς καλεί τους «κορυφαίους» αθλητές να ενισχύσουν τους «αδύναμους»

Σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι δεκάδες επαγγελματίες τενίστες και τενίστριες, μετά την ακύρωση όλων των τουρνουά, που αποτελούσαν πηγή εισοδήματος, λόγω της πανδημίας. Έτσι εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση εκείνων, που πλήττονται περισσότερο από την αναστολή των αγώνων.

Προσπάθεια για ενίσχυση των «αδύναμων» αθλητών/τριών

Προχωρά η πρόταση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που αφορά τενίστες, που βρίσκονται στο Top 750 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος σταρ, ο οποίος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της διεθνούς ομοσπονδίας ανδρών (ATP), σε συνεννόηση με τον Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ προχωρούν τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης, στο οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι παίκτες από το Top 100, τα μεγάλα Grand Slam, καθώς και η ATP, με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα τέσσσερα εκατομμύρια δολάρια, το οποίο και θα μοιραστεί σε όσους βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.750 της κατάταξης.

Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»


Ο «Νόλε» μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή και στάθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά οι αθλητές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης:

«Εχουμε κερδίσει αρκετά χρήματα για να κάνουμε άνετες ζωές. Είμαστε τυχεροί και ευγνώμωνες που έχουμε αυτή τη ζωή, αλλά το 95% των επαγγελματιών παικτών του τένις δυσκολεύονται οικονομικά. Ειδικά αυτοί που είναι χαμηλά στην κατάταξη. Δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αγωνιστούν για να κερδίσουν χρήματα. Για πολλούς απ' αυτούς τους παίκτες, υπάρχει πρόβλημα βιοποριστικό και μπορεί να μη συνεχίσουν καν το επαγγελματικό τένις», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε:


«Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο, όχι μόνο επειδή είμαι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, αλλά και επειδή ως παίκτης του κορυφαίου επιπέδου έχω κερδίσει πολλά χρήματα από το τένις. Πρέπει να συνεισφέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχω μιλήσει με τους Φέντερερ και Ναδάλ και θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη.»


Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το σχέδιο των διεθνών ομοσπονδιών με την ονομασία «The Player Relief Fund» (ο λογαριασμός για την οικονομική ανακούφιση των αθλητών/τριών) που θα στηρίξει με περισσότερα από έξι εκατ. δολάρια τενίστες και τενίστριες που έχουν πληγεί από την απουσία αγωνιστικής δράσης. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε περίπου 800 αθλητές/τριες, που πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος.