Προσπάθεια για ενίσχυση των «αδύναμων» αθλητών/τριών

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι δεκάδες επαγγελματίες τενίστες και τενίστριες, μετά την ακύρωση όλων των τουρνουά, που αποτελούσαν τη βασική τους πηγή εισοδήματος.

Προσπάθεια για ενίσχυση των «αδύναμων» αθλητών/τριών

Έτσι εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση εκείνων, που πλήττονται περισσότερο από την αναστολή των αγώνων. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σχέδιο με την ονομασία «The Player Relief Fund» (ο λογαριασμός για την οικονομική ανακούφιση των αθλητών/τριών) που θα στηρίξει με περισσότερα από έξι εκατ. δολάρια τενίστες και τενίστριες που έχουν πληγεί από την απουσία αγωνιστικής δράσης.

Ναδάλ: Στο πλευρό του Φέντερερ για τη συγχώνευση της ATP με τη WTA

Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε περίπου 800 αθλητές, που πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος.
Να σημειωθεί πως προχωρά και η πρόταση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που αφορά τενίστες, που βρίσκονται στο Top 750 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»

Ο Σέρβος σταρ, ο οποίος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της διεθνούς ομοσπονδίας, σε συνεννόηση με τον Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ προχωρούν τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης, στο οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι παίκτες από το Top 100, τα μεγάλα Grand Slam, καθώς και η διεθνής ομοσπονδία των ανδρών (ATP), με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα 4 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο και θα μοιραστεί σε όσους βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.750 της κατάταξης.

Roland Garros: Δεν θα διεξαχθεί χωρίς θεατές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ