Roland Garros: Δεν θα διεξαχθεί χωρίς θεατές

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινάνου ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Roland Garros δεν θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών κάτι που δυσκολεύει αρκετά τη διεξαγωγή του.

Roland Garros: Δεν θα διεξαχθεί χωρίς θεατές

Η κατάσταση στη Γαλλία με τον κορονοϊό παραμένει δύσκολη. Στο κομμάτι του αθλητισμού η πολιτεία αποφάσισε να μη διεξαχθεί αθλητικό γεγονός με την παρουσία κόσμου έως το Σεπτέμβριο. Αυτό αυτομάτως βάζει σε δεύτερη μοίρα το Roland Garros, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα και σε περίπτωση διεξαγωγής του τουρνουά χωρίς θεατές οι διοργανωτές θα πρέπει να υπολογίζουν γύρω σε 3.000 εργαζομένους προκειμένου να γίνουν ομαλά οι αγώνες. Ο μεγάλος αριθμός του προσωπικού όμως θέτει υπό αμφισβήτηση το ιστορικό τουρνουά.

Παράλληλα η υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρασινάνου, τόνισε με δηλώσεις της ότι δεν πρόκειται η διοργάνωση να γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου καθώς κάθε χρόνο το Roland Garros προσελκύει μεγάλο αριθμό φιλάθλων.

Συγκεκριμένα είπε: «Αθλητικά γεγονότα όπως το Roland Garros ή το Tour de France απαιτούν θεατές καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για αυτά. Θα λάβουν χώρα μόνο εφόσον πάρουμε την έγκριση ότι μπορούν να παρευρεθούν και θεατές».