Australian Open 2020: Ο δρόμος του Τσιτσιπά για τον τελικό

Ποιοι είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Στέφανου Τσιτσιπά στην προσπάθειά του για να φτάσει στον τελικό του Australian Open 2020.

Australian Open 2020: Ο δρόμος του Τσιτσιπά για τον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να φτάσει στον 3ο γύρο του Australian Open 2020. Ως τώρα έχει περάσει στο κορτ μόλις 1 ώρα και 42 λεπτά, όσο κράτησε ο αγώνας του με τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούσο στον πρώτο γύρο καθώς λόγω τραυματισμού του Φίλιπ Κολσράιμπερ προκρίθηκε δίχως αγώνα από τον δεύτερο γύρο.

Australian Open 2020: Ξεκούραστη πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για τον Στέφανο, που είναι Νο 6 του ταμπλό. Πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του για τον τελικό στέκεται ο Μίλος Ράονιτς, ο Καναδός (με καταγωγή από το Μαυροβούνιο) γίγαντας που εξαιτίας τραυματισμών έχει κατρακυλήσει στο Νο 32 της παγκόσμιας κατάταξης (από Νο 3 που ήταν πριν από τρία χρόνια).

Australian Open 2020: Με Τσιτσιπά και Σάκκαρη το πρόγραμμα της Παρασκευής (24/1)

Σε περίπτωση που αποκλείσει τον Ράονιτς, ο Στέφανος θα συναντήσει πιθανότατα έναν -όχι και τόσο παλιό- γνώριμό του στη Μελβούρνη, τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπατίστα Αγκούτ (No 9 στην παγκόσμια κατάταξη) τον οποίο είχε βρει στο δρόμο του στα προημιτελικά στην περσινή διοργάνωση και τον είχε στείλει σπίτι του κερδίζοντάς τον με 3-1 σετ (7-5, 6-4, 4-6, 7-6).

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Μπαουτίστα (3-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Περνώντας το εμπόδιο του Μπατίστα Αγκούτ θα βρεθεί (εκτός απροόπτου) απέναντι στο πρώτο βουνό, που δεν είναι άλλο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο 2 στον κόσμο, με τον οποίο ο Στέφανος έχει μοιρασμένο ποσοστό επίσημων νικών (2-2) αλλά και 1-0 στις ανεπίσημες, χάρις στη νίκη του στο φετινό τουρνουά Μubadala.

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 2-1: Είναι πλέον ο κακός του «δαίμονας» και με ανατροπή! (highlights)

Και μετά το... όρος Τζόκοβιτς, άλλο βουνό, ο βασιλιάς του σπορ, Ρότζερ Φέντερερ, 38 ετών αλλά Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, τον οποίο ο Τσιτσιπάς είχε αποκλείσει πέρσι στον γύρο των 16 της διοργάνωσης με 6-7, 6-3, 7-5, 7-6 και ξανά πριν από δυο μήνες στα ημιτελικά του ATP Finals στο Λονδίνο.

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Τον διέλυσε! (vid)

Αν ανέβει αυτά τα δυο βουνά θα βρεθεί στον τελικό, όπου πολύ πιθανό να συναντήσει τον Ράφα Ναδάλ, τον Ισπανό Νο 1 κόσμου, που του είχε δώσει σκληρό μάθημα πέρσι στα ημιτελικά με 6-2, 6-4, 6-0.

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Το μεγαλείο και ο βασιλιάς που έρχεται