Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Το μεγαλείο και ο βασιλιάς που έρχεται

Ο Ισπανός προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Το μεγαλείο και ο βασιλιάς που έρχεται

Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε 3-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ισπανός σε δαιμονιώδη φόρμα, έφτασε στη νίκη «καθαρίζοντας» τα σετ με 6-2, 6-4 και 6-0 σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε, κυρίως στα δύο πρώτα σετ αλλά η ανωτερότητα του Ισπανού ήταν ξεκάθαρη. Όπως ξεκάθαρο είναι ότι ο Τσιτσιπάς έχει μπροστά του το μέλλον.

Το πρώτο σετ

O Στέφανος έδειξε από την αρχή την πρόθεση του να ανέβει στο φιλέ και να βγάλει τον Ναδάλ από το παιχνίδι του αλλά ο Ισπανός δεν ήταν Φέντερερ, πήρε τα μέτρα του. Τη διαφορά στο πρώτο σετ έκανε το σερβίς του Ναδάλ.

Δεν κέρδισε τυχαία τα τελευταία τρία παιχνίδια του χωρίς να χάσει ούτε ένα σέρβις γκέιμ. Ο Στέφανος προσπάθησε να παίξει στο μπάκχαντ του Ισπανού αλλά ο Ναδάλ με γρήγορη κίνηση έπαιρνε το χτύπημα με το φαρμακερό του φόρχαντ.

Δυο νταμπλ φοτ στο κρίσιμο 7ο γκέιμ πλήγωσαν τον Τσιτσιπά και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ναδάλ στο πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε βελτιωμένος στο σερβίς κι έκανε τον Ναδάλ να τον νιώσει αλλά και πάλι ο Ισπανός επικράτησε. Ο Στέφανος ξεκίνησε με φόρχαντ γουίνερ κι έσφιξε τη γροθιά του. Το μπάκχαντ ντάουν δε λάιν στο τρίτο γκέιμ ήταν το χάιλαιτ. Αυτή τη φορά δεν άφησε τον Ναδάλ να κάνει νωρίς μπρέικ. Κέρδισε άνετα και το δεύτερο σέρβις γκέιμ του (2-1). Παρότι ο Ισπανός ισοφάρισε 2-2 ήταν φανερό ότι έπρεπε να ιδρώσει περισσότερο για να κερδίζει τους πόντους.

Ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο πέμπτο γκέιμ όταν αντιμετώπισε τρία μπρέικ πόιντ (0-40) που έμοιαζαν πιο πολύ με σετ πόιντ. Τα έσβησε όμως και τα τρία και πήρε το γκέιμ με άσο…(3-2). Η κραυγή του στο τέλος ακούστηκε μέχρι έξω από την Ροντ Λέιβερ Αρίνα.

Με τη συμπλήρωση μιάς ώρας αγώνα το σκορ ήταν 3-3 στο δεύτερο σετ… Στα επόμενα δυο λεπτά ο Στέφανος έκανε το 4-3…Αλλά ο Ναδάλ απάντησε το ίδιο γρήγορα.
Στο ένατο γκέιμ από δυο αβίαστα λάθη και μια καλή άμυνα του Ναδάλ ο Στέφανος στριμώχτηκε άγρια (15-40) και δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Ο Ναδάλ αξιοποίησε το δεύτερο μπρέικ πόιντ και πήρε κεφάλι για πρώτη φορά στο σετ… Μετά σέρβιρε για την κατάκτησή του (6-4).

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ συνέχισε να σημαδεύει το μπάκχαντ του Τσιτσιπά και με το καλημέρα έκανε μπρέικ (0-1). Ο Στέφανος έπρεπε τώρα να ανέβει ένα βουνό… Δεν μπόρεσε να σκαρφαλώσει καν αφού σταμάτησε να χτυπά γουίνερ και μόνο από λάθη του Ναδάλ κέρδιζε πόντο. Η απογοήτευσε διαπέρασε πέρα ως πέρα το κορμί του…
Το ματς έμοιαζε πια με πυγμαχικό όπου ο ένας μποξέρ έχει στριμώξει τον άλλο στα σχοινιά και τον γρονθοκοπά. Το νοκ άουτ ήρθε στο τρίτο κιόλας γκέιμ με το δεύτερο μπρέικ που έκανε ο Ναδάλ και προηγήθηκε 3-0. Πια δεν υπήρχε επιστροφή για τον Στέφανο. Το κατάλαβε και ο ίδιος. Τα υπόλοιπα γκέιμ ήταν διαδικαστικά… Κι ο Στέφανος δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει το μαρτύριο…