Wimbledon 2019: Το δώρο του Φέντερερ στον Τσιτσιπά

Ο Ρότζερ Φέντερερ, αποκλείοντας τον Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά του Wimbledon, έκανε δώρο στον Στέφανο Τσιτσιπά την 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Wimbledon 2019: Το δώρο του Φέντερερ στον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Wimbledon από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο αλλά παρόλα αυτά κράτησε τη θέση του (Νο 6) στην κατάταξη της ATP.

Αυτό το οφείλει στον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος νίκησε τον Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά και τον εμπόδισε να τον προσπεράσει.

Ο Ιάπωνας κέρδισε 360 βαθμούς στο Wimbledon (έναντι 10 του Έλληνα πρωταθλητή) αλλά παρέμεινε στην 7η θέση με 4040 βαθμούς, μόλις πέντε λιγότερους από τον Τσιτσιπά που έχει 4045.

Οι υπόλοιποι που μπορούσαν να προσπεράσουν τον Τσιτσιπά, όλοι αποκλείστηκαν στον γύρο των 16: ο Κάρεν Κατσάνοφ (Νο 8) από τον Μπαουτίστα Αγκούτ, ο Φάμπιο Φονίνι (Νο 9) από τον Τενίς Σάντγκρεν, ο Ντανίλ Μενβέντεφ (Νο 10) από τον Νταβίντ Γκοφέν, ο Κέβιν Άντερσον (Νο 11) από τον Γκουίντο Πέγια.

Και για να περάσει κάποιος από αυτούς τον Τσιτσιπά θα έπρεπε να κατακτήσει τον τίτλο.

Το fosonline.gr σας είχε ενημερώσει από τις 2 Ιουλίου ότι ο Tσιτσιπάς δεν πέφτει από το Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Wimbledon

Η νέα βαθμολογία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (15/7).