Στέφανε, άλλαξέ το!

Ο Τσιτσιπάς, που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να... ξέχασε το τένις, καλείται να γυρίσει τον διακόπτη, να βγάλει ξανά τη φλόγα και τη δίψα για το άθλημα και πάνω απ’ όλα να παίξει γιατί μπορεί!

Στέφανε, άλλαξέ το!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δικαίωσε για ακόμη μία φορά τις προσδοκίες. Αποχαιρέτησε νωρίς το Ρολάν Γκαρός, εκεί όπου πέρσι έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε ύστερα από μία επική μάχη με αντίπαλο τον καλύτερο του κόσμου αυτήν τη στιγμή, Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα περίμενε κανείς πως ο Έλληνας πρωταθλητής, ακόμη πιο έμπειρος και πάνω στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα, θα παρουσιαζόταν στο φετινό Γαλλικό Όπεν ακόμη καλύτερος και έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την κορυφή. Όχι φυσικά να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός, αλλά τουλάχιστον να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Βασικά, θα περίμενε κάποιος να παρουσιαστεί ένας Τσιτσιπάς με φλόγα, σπίθα και διάθεση να δείξει πως η περσινή του εξαιρετική πορεία αλλά και η γενικότερη παρουσία δεν είναι τυχαία. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του Ρολάν Γκαρός αυτό δεν το είδαμε. Ο Τσιτσιπάς με το… καλημέρα έδειξε, χωρίς λόγο, έναν φόβο να διεκδικήσει, να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και να κερδίσει.

Αυτό μπορεί να μην του στοίχισε στα πρώτα παιχνίδια, όπου η αλήθεια είναι πως είδε τον… χάρο με τα μάτια του, αλλά όταν βρήκε απέναντί του τον διψασμένο για διάκριση Χόλγκερ Ρούνε είπε… αντίο. Δίκαια αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να… ξέχασε το τένις. Φυσικά και έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπορεί ένας αποκλεισμός από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός να γκρεμίσει ό,τι έχει χτίσει με κόπο και θυσίες εδώ και χρόνια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα πρέπει να αλλάξει προπονητή ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Άλλωστε μαζί έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει και πέρσι άγγιξαν το τρόπαιο στη Γαλλία. Αυτό είναι κάτι που το ξέρει ο ίδιος και φυσικά ο πατέρας του. Το σίγουρο είναι πως ο Έλληνας πρωταθλητής, ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο αυτήν την περίοδο, πρέπει να ξαναβρεί το χαμόγελό του. Να αγωνιστεί με συναίσθημα κι ας χάσει.

Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό δείχνει πως ακόμη κι όταν κερδίζει δεν χαίρεται. Βγάζει έναν φόβο. Έναν δισταγμό λες κι αν κάνει λάθος θα του… πάρουν τη ρακέτα. Ακόμη κι όταν κερδίζει, δεν είναι το παιδί που θαυμάζαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ένας ανακουφισμένος τενίστας που έκανε καλά τη δουλειά του και μπορεί το βράδυ να κοιμηθεί ήσυχος.

Σαφώς και μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, αλλά όταν ένας αθλητής μέσα στο γήπεδο, που είναι το… σπίτι του, δεν χαίρεται και είναι μονίμως μαγκωμένος και αγχωμένος, τότε εκεί υπάρχει θέμα. Ο Στέφανος καλείται να γυρίσει τον διακόπτη, να βγάλει ξανά τη φλόγα και τη δίψα για τένις και πάνω απ’ όλα να παίξει γιατί μπορεί!

Όπως έπραξε μετά το 0-2 με τον Λορέντσο Μουσέτι στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός, όπου με συνοπτικές διαδικασίες έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση, και όπως λειτούργησε και προχθές κόντρα στον Ρούνε στο τελευταίο σετ. Εκεί όπου όλοι ήταν έτοιμοι να… κλείσουν την τηλεόραση, αλλά ο Τσιτσιπάς άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, έγινε πιο επιθετικός και λίγο έλειψε να γυρίσει και αυτό το παιχνίδι.

Δεν τα κατάφερε κόντρα στον Δανό, αλλά η ζωή δεν τελειώνει στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Αυτό που προέχει είναι ο Τσιτσιπάς να βρει ξανά το χαμόγελό του μέσα στο παιχνίδι. Να απελευθερωθεί και να επιτεθεί. Η άμυνα δεν του ταιριάζει και σίγουρα ο τελευταίος αγώνας κόντρα στον Ρούνε αυτό μας έδειξε.