Roland Garros: Νίκη καριέρας ο Ρούνε, επικράτησε 3-1 του Τσιτσιπά!

Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε από τη Δανία έκανε το ματς της ζωής του και νίκησε με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) τον Στέφανο Τσιτσιπά, για να προκριθεί έτσι στους «8» του φετινού Roland Garros!

Roland Garros: Νίκη καριέρας ο Ρούνε, επικράτησε 3-1 του Τσιτσιπά!

Το νέο μεγάλο ταλέντο του παγκόσμιου τένις -πίσω φυσικά από τον Κάρλος Αλκαράθ- είναι εδώ. Στο φετινό Roland Garros ο Χόλγκερ Ρούνε απέδειξε πως η προ λίγων εβδομάδων νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς αυτή τη φορά λύγισε ένα ακόμη τεράστιο όνομα του αθλήματος, τον «δικό μας» Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 19χρονος Δανός έκανε το παιχνίδι της ζωής του και κατέκτησε νίκη καριέρας επί του Έλληνα πρωταθλητή, τον οποίο και κέρδισε με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4), παίρνοντας έτσι για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του το εισιτήριο για τον προημιτελικό ενός Grand Slam.

Ο Ρούνε έδειξε εξαρχής ότι θα αποτελούσε ένα δύσκολο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά, παίρνοντας το πρώτο σετ. Ο Έλληνας άσος απάντησε άμεσα με πολύ σταθερό παιχνίδι στο δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1, όμως στο τρίτο σετ ένα καταστροφικό σέρβις γκέιμ (με δύο διπλά λάθη) του κόστισε πολύ, με αποτέλεσμα ο πιτσιρικάς από τη Δανία να πάρει εκ νέου προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ όλα έδειχναν να είχαν γύρει προς την πλευρά του Ρούνε. Ο νεαρός Δανός έφτασε σε προβάδισμα με 5-2, έχοντας κάνει δύο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος πλέον βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Εκεί ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έδειξε την καρδιά που τον οδήγησε πέρσι στον τελικό του γαλλικού Όπεν, κάνοντας μπρέικ και ακολούθως παίρνοντας το δικό του σέρβις γκέιμ.

Το σκορ ήταν πλέον 5-4 και η πίεση είχε περάσει στην πλευρά του Δανού. Ο Ρούνε μάλιστα αντιμετώπισε πάμπολλα μπρέικ-πόιντ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, όμως άντεξε την πίεση δείχνοντας θαυμαστή ψυχραιμία. Με το σερβίς του να βρίσκει ρυθμό, ο 19χρονος έκλεισε το ματς στο 6-4 και πλέον προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ από τη Νορβηγία, ο οποίος νωρίτερα έκανε... σκόνη τον Χούμπερτ Χούρκατς (Πολωνία)!