Σάκκαρη: Νίκη επί της Κουντερμέτοβα (2-1 σετ) και πρόκριση στους «16» του τουρνουά του Μόντρεαλ!

Η Μάρια Σάκκαρη νίκησε, δύσκολα, με 2-1 σετ την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα για τον 2ο προκριματικό γύρου του τουρνουά του Μόντρεαλ και πέρασε στην φάση των «16» όπου θ' αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα.

Σάκκαρη: Νίκη επί της Κουντερμέτοβα (2-1 σετ) και πρόκριση στους «16» του τουρνουά του Μόντρεαλ!

Παρότι έπαιξε κάτω από τα στάνταρ της, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέτοβα παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των «16» του τουρνουά του Μόντρεαλ.

Μετά από σκληρή μάχη διάρκειας 2 ωρών και 28 λεπτών στο Καναδέζικο κορτ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια λύγισε την 24χρονη Ρωσίδα (Νο.33) με 6-4, 5-7, 6-4 για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπη της (Λευκορωσίδας. άλλοτε Νο 1) Βικτόρια Αζαρένκα.

Με προβλήματα στο σερβίς της, η πρωταθλήτρια μας δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της στην Κουντερμέτοβα, αλλά ευτύχησε η αντίπαλος της να κάνει όσα λάθη έκανε και εκείνη (45-48).

Παρότι πήρε το πρώτο σετ και προηγήθηκε 2-0 στο δεύτερο έπεσε θύμα ανατροπής.

Μάλιστα η Ρωσίδα με ηθικό προηγήθηκε (0-2) στο τρίτο σετ, όμως ακολούθησε ανταλλαγή μπρέικ (πέντε στα επτά πρώτα γκέιμ), με αποτέλεσμα να περάσει η Σάκκαρη μπροστά με 4-3.

Παρόλο που δεν ήταν εύκολο, εδραίωσε το προβάδισμα στο επόμενο γκέιμ (5-3) και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να σφραγίσει την πρόκριση.

Το παρελθόν με την Αζαρένκα

Έχει συναντήσει την Αζαρένκα άλλη μια φορά στην καριέρα της, πέρυσι στην Οστράβα, και η Λευκορωσίδα είχε επικρατήσει.

Το βέβαιο είναι ότι για να έχει τύχη, η Μαρία θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα και, φυσικά, να σερβίρει πολύ καλύτερα...

Την Τετάρτη είχε 11 διπλά λάθη (!), ενώ έβαλε μέσα το 48,2% των πρώτων σερβίς.