Ευρωπαϊκό Στίβου: Τρομερή Ντρισμπιώτη - Δεύτερο χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ βάδην!

Συγκλονιστική η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, κατέκτησε δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο, αυτήν την φορά στα 20χλμ βάδην! 

Ευρωπαϊκό Στίβου: Τρομερή Ντρισμπιώτη - Δεύτερο χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ βάδην!

Και δεύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Μόναχο η ανεπανάληπτη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό στίβου με χρόνο 1:29:03, 93 ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στα 35χλμ. βάδην.

Η 38χρονη μετά τα πρώτα χιλιόμετρα ακολούθησε πιστά το γκρουπ των 6- 7 αθλητριών που ήταν μπροστά και από 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο.
Στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα οι πέντε πρώτες αθλήτριες άλλαζαν διαρκώς θέσεις σε ένα παιχνίδι υπεροχής, ανάμεσα στην Γερμανίδα, την Πολωνή και την Ντρισμπιώτη. Στο 17ο χιλιόμετρο η Ελληνίδα επέλεξε να μπει μπροστά και να μην αφήσει κανένα περιθώριο βελτίωσης. Και να τερματίσει πρώτη.

Η Ντρισμπιώτη έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε το double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Ελλάδα μας να φτάνει αισίως τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέλεξε να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να τον απολαύσει και χωρίς άγχος μιας και ένιωθε καλά σωματικά και το αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο.

Μια απόφαση που μπορεί να είχε κάποια επιβάρυνση στο έτσι και αλλιώς καλά προπονημένο κορμί της, αλλά αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση για εκείνη. Η Ντρσμπιώτη αποφάσισε να αγωνιστεί στο 20άρι και δικαιώθηκε.

Την ίδια στιγμή η Χριστίνα Παπαδοπούλου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 12η θέση, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, ο οποίος δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε.