Diamond League: Η κίνηση μεγαλείου και ο ιπποτισμός του Τεντόγλου (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου έσπευσε να αναγνωρίσει στην απονομή ως νικητή τον Τζαμαϊκανό Γκέιλ, που είχε την μεγαλύτερη επίδοση στο άλμα εις μήκος κατά τη διάρκεια του Diamond League

Diamond League: Η κίνηση μεγαλείου  και ο ιπποτισμός του Τεντόγλου (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επικράτησε στο μήκος, στον τελικό γύρο των αλμάτων του Diamond League, πηδώντας στην 6η προσπάθεια 8.24μ, αλλά ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ είχε την μεγαλύτερη επίδοση σε όλο τον αγώνα με 8.29μ και ο αθλητής από τα Γρεβενά έσπευσε να του το αναγνωρίσει κατά την απονομή των μεταλλίων σε μια πολύ συγκινητική στιγμή.

Diamond League: «Πέταξε» ξανά με 8.24μ ο Τεντόγλου! (vid)

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους για μία ακόμη φορά έδειξε την φοβερή του ικανότητα να αντιδρά στα τελευταία του άλματα, αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση του στην έκτη προσπάθεια. Ο αθλητής νωρίτερα πέτυχε άλματα στα 8,06 μ., 8,21μ., άκυρο, 8,15 μ. και 7,18 μ. σε μία μη ολοκληρωμένη προσπάθεια.

Ο Γκέιλ από τη Τζαμάικα ήταν δεύτερος με 8,29 μ., αλλά έκανε άκυρο το τελευταίο του άλμα, από όπου βγαίνει η κατάταξη και ο Μόντλερ τρίτος με 8,27 μ., επίσης με άκυρη στην έκτη και καθοριστική προσπάθεια.

Έτσι ο Τεντόγλου βγήκε νικητής από τον έξτρα γύρο των προσπαθειών μεταξύ των τριών πρώτων. Ωστόσο ο Γκέιλ είχε πηδήξει 8.29μ και ήταν καλύτερος...

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατά την απονομή των μεταλλίων ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε τον Τζαμαϊκανό θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να αναγνωρίσει την ανωτερότητα του συναθλητή του. Η χειρονομία στο 2.27'' του βίντεο: