Χάντμπολ: Οριστική αναβολή στα ματς της Εθνικής Γυναικών με το Ισραήλ

Ανακοινώθηκε η αναβολή των αγώνων της Εθνικής χάντμπολ Γυναικών με το Ισραήλ. 

Χάντμπολ: Οριστική αναβολή στα ματς της Εθνικής Γυναικών με το Ισραήλ

Αναβάλλονται οριστικά τα ματς της Εθνικής χάντμπολ γυναικών κόντρα στο Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro του 2026 λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτικά, η επιστολή της EHF:

«Αγαπητοί φίλοι του χάντμπολ,
Το περασμένο Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026, η EHF ενημέρωσε για την αναβολή του αγώνα του τρίτου γύρου του έκτου προκριματικού ομίλου του EURO γυναικών 2026 μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, ο οποίος αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2026, στο Ρισόν-Λε-Ζιόν. Η απόφαση ελήφθη ως συνέπεια των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μετά από αυτή την αναβολή, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των Ομοσπονδιών της Ελλάδας και του Ισραήλ, καθώς και της EHF, σχετικά με την πιθανότητα επαναπρογραμματισμού αυτού του αγώνα το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην Κοζάνη, σε συνδυασμό με τον αγώνα του τέταρτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026.
Παράλληλα με αυτές τις συνομιλίες παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κι ιδιαίτερα τις δυνατότητες μετάβασης της ομάδας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Αυτές οι προσπάθειες, ιδίως της Ισραηλινής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, επισκιάστηκαν από την εξέλιξη των δύο τελευταίων ημερών, καθώς κι από την αβεβαιότητα για το τι θα έφερναν οι επόμενες ημέρες όσον αφορά την ασφάλεια, τη λειτουργία των αεροδρομίων και τη γενική εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών και, παρά τις προσπάθειες, η Ισραηλινή Ομοσπονδία Χάντμπολ επικοινώνησε με την EHF σήμερα το απόγευμα και ζήτησε την αναβολή των δύο αγώνων.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, καθώς και την πολύ αβέβαιη πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες σχετικά με διάφορες πτυχές και προς το συμφέρον της διαφύλαξης της ευημερίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, η EHF αποδέχθηκε αυτό το αίτημα.\

Η EHF επιβεβαιώνει, επομένως, τα εξής: Οι δύο αγώνες μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας του τρίτου και τέταρτου γύρου του έκτου ομίλου των προκριματικών του EURO Γυναικών 2026 ακυρώνονται κι αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρξουν αγώνες αυτών των δύο χωρών στην τρέχουσα εβδομάδα των εθνικών ομάδων γυναικών. Οποιαδήποτε εναλλακτική διεξαγωγή αυτών των δύο αγώνων σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα εξεταστεί σε ξεχωριστή διαδικασία.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει σε όλα τα μέρη να ακυρώσουν όλες τις οργανωτικές προσπάθειες και τις υλικοτεχνικές ρυθμίσεις με άμεση ισχύ. Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση αυτή απέχει πολύ από το να είναι ιδανική κι είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση, ειδικά για τις αθλήτριες και τις δύο Ομοσπονδίες. Ωστόσο, το συνολικό πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης απαιτεί προφανώς μια προσέγγιση προς το συμφέρον όλων των μερών κι, επίσης, εγκαίρως πριν από τους προγραμματισμένους αγώνες, προκειμένου να απελευθερωθούν όλα τα μέρη από την πίεση χρόνου αυτής της πολύ ευαίσθητης κατάστασης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκομένους για την υπομονή και την κατανόησή τους και να ευχηθούμε σε όλες τις αθλήτριες και στις δύο ομοσπονδίες τα καλύτερα για τις επόμενες ημέρες».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110