Diamond League: «Πέταξε» ξανά με 8.24 ο Τεντόγλου, 4.80 η Στεφανίδη ! (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στο Diamond League του Μονακό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ με 4.80μ

Diamond League: «Πέταξε» ξανά με 8.24 ο Τεντόγλου, 4.80 η Στεφανίδη ! (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε την άριστη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς με επίδοση 8.24μ κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος του Diamond League που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μονακό.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη με επίδοση 4.80μ στο άλμα επί κοντώ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, επικράτησε στο μήκος, στον τελικό γύρο των αλμάτων, πηδώντας στην 6η προσπάθεια 8.24μ.

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους για μία ακόμη φορά έδειξε την φοβερή του ικανότητα να αντιδρά στα τελευταία του άλματα, αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση του στην έκτη προσπάθεια. Ο αθλητής νωρίτερα πέτυχε άλματα στα 8,06 μ., 8,21μ., άκυρο, 8,15 μ. και 7,18 μ. σε μία μη ολοκληρωμένη προσπάθεια.


Η Βούλα Παπαχρήστου (7η θέση) έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό της, αφού «προσγειώθηκε» στα 14,25 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στη θερινή σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια είχε δύο ακόμη άκυρα άλμα και μια προσπάθεια στα 13,79 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα με 14,75 μ. ήταν η Ρίκετς (Τζαμάικα), παρότι την καλύτερη επίδοση του αγώνα με 15,12μ. πέτυχε η Ρόχας. Σύμφωνα με τις αλλαγές στη σειρά αγώνων, η κατάταξη βγαίνει από την τελευταία προσπάθεια και όχι από την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των προσπαθειών.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Ο Γκέιλ (Τζαμάικα) ήταν δεύτερος με 8,29 μ., αλλά άκυρο στο τελευταίο άλμα, από όπου βγαίνει η κατάταξη και ο Μόντλερ τρίτος με 8,27 μ., επίσης με άκυρη στην έκτη και καθοριστική προσπάθεια.

Η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό της, αφού «προσγειώθηκε» στα 14,25 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στη θερινή σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια είχε δύο ακόμη άκυρα άλμα και μια προσπάθεια στα 13,79 μέτρα.

Νικήτρια του αγώνα με 14,75 μ. ήταν η Ρίκετς (Τζαμάικα), παρότι την καλύτερη επίδοση του αγώνα με 15,12μ. πέτυχε η Ρόχας.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στη σειρά αγώνων, η κατάταξη βγαίνει από την τελευταία προσπάθεια και όχι από την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των προσπαθειών.

Με πετυχημένο άλμα στα 4.80μ η Κατερίνα Στεφανίδη ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει Ολυμπιακών, στο μίτινγκ στο Μονακό.

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο ξεκίνησε από τα 4.50μ, ύψος που υπερέβη με ένα άλμα, με τη δεύτερη πέρασε τα 4.70μ ενώ με τη μία πέταξε πάνω από τα 4.80μ για να ισοφαρίσει και το φετινό της ρεκόρ.

Έπειτα, ο πήχης ανέβηκε στα 4.90μ όπου η Στεφανίδη είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Με το 4.80μ κατέλαβε την τρίτη θέση και έδειξε αρκετά έτοιμη για τον μεγάλο αγώνα της σεζόν στο Τόκιο.