Παγκόσμιο Κ20: Όρια για Καραλή του Ολυμπιακού και Ράπτη των Ιωαννίνων

Τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 εξασφάλισαν τόσο ο Σπύρος Καραλής όσο και η Σωτηρία Ράπτη.

Παγκόσμιο Κ20: Όρια για Καραλή του Ολυμπιακού και Ράπτη των Ιωαννίνων

Η Σωτηρία Ράπτη εκτέλεσε ένα άλμα στον προκριματικό του τριπλούν, που ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση, όχι μόνο στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος, αλλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Η νεαρή αθλήτρια από τα Γιάννενα είχε καλύτερη επίδοση στα 12,96 μ. (1,6) και μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο της κατηγορίας Κ20, που θα γίνει στο Ναϊρόμπι. Η Ράπτη είχε ατομικό ρεκόρ 12,87 μ., που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ της από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

Ο Σπύρος Καραλής (Ολυμπιακός) «προσγειώθηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από τα 15,00 μ., αφού στο πρώτο του άλμα πέτυχε 15,06 μ. (-0,9) και ξεπέρασε το 14,94 μ. που ήταν το ρεκόρ του. Παράλληλα ο αθλητής από τον Βόλο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν, που ήταν και ο βασικός του στόχος στη διοργάνωση.

Ο άνεμος στο Καυτανζόγλειο στάδιο γύριζε συνεχώς και αυτό είχε ως συνέπεια αρκετές από τις κούρσες των 100 μ. να γίνουν με ευνοϊκό άνεμο και να χαθούν ορισμένες εξαιρετικές επιδόσεις. Ακόμη κι έτσι τόσο η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις.

Η Εμμανουηλίδου στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ. τερμάτισε σε 11.75 (3,1) κάνοντας μια άνετη και δίχως πίεση κούρσα, κάτι που δείχνει πως το απόγευμα θα είναι σε θέση να τρέξει γρηγορότερα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ζωή Τραγουστή (Αίολος Μακεδονίας) που ήταν νικήτρια στη σειρά της με 12.02. Στους Άνδρες ο Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) έκανε χαλαρή κούρσα και επικράτησε στην πρώτη σειρά με 10.73 (2,8), ενώ λίγο αργότερα ο Παναγιωτόπουλος επικράτησε στην δεύτερη σειρά με 10.51 (2,8).