Ντουντουνάκη για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, Άννα Ντουντουνάκη, παραδέχθηκε πως τα συναισθήματά της είναι ανάμεικτα λόγω της αναβολής του μεγάλου ραντεβού στο Τόκιο.

Ντουντουνάκη για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021. Η πρωταθλήτριά μας, Άννα Ντουντουνάκη, παραδέχθηκε πως τα συναισθήματά της είναι ανάμεικτα λόγω της αναβολής του μεγάλου ραντεβού για φέτος στο Τόκιο.

Η Άννα Ντουντουνάκη δήλωσε: «Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά φέτος, με πολλές προετοιμασίες και πολλή προσπάθεια, όπως κάθε ολυμπιακή χρονιά, οπότε δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που όλο αυτό παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο.

Ιδανικά δε θα ήθελα να έχει συμβεί τίποτα από όλα αυτά και όλα να έχουν κυλήσει κανονικά. Προσπαθώ να το βλέπω όμως θετικά και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι καλά και ότι θα μπορέσω να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα.

Δεδομένης της κατάστασης, ήταν νομίζω μια σωστή απόφαση, αφού προτεραιότητα έχει σίγουρα η υγεία όλων μας.

Επίσης, εδώ και σχεδόν σαράντα ημέρες δεν έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε και δε γνωρίζουμε και μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτό. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην κολύμβηση η επαφή με το νερό χάνεται αρκετά γρήγορα και δεν αντικαθίσταται με οποιουδήποτε είδους γυμναστική στο σπίτι, οπότε θα έλεγα ότι βλέπω θετικά αυτή την απόφαση.

Η Ολυμπιάδα είναι ένας μεγάλος στόχος για τον οποίο έχουμε κοπιάσει πάρα πολύ, οπότε όταν με το καλό θα συμμετάσχουμε σε αυτή θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό τώρα.

Φέτος είχα κάνει μια αρκετά δυνατή και στοχευμένη προσπάθεια που πιστεύω ότι θα είχε θετικά αποτελέσματα το καλοκαίρι.

Δεδομένης της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η προετοιμασία δεν θα πάει χαμένη. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή θα προστεθεί μια ανάλογη ή και ακόμα καλύτερη προετοιμασία του χρόνου, καθώς οι στόχοι και οι επιδιώξεις μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένουν, απλώς μετατίθενται για το 2021.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πρωτόγνωρη και αρκετά δύσκολη για όλους.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να κάνουμε υπομονή και να είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή».