Ζαχαριάδης: «Στόχος η διάκριση στη Ρώμη»

Ο κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στη Ρώμη, είπε πως στόχος του είναι η διάκριση στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Ζαχαριάδης: «Στόχος η διάκριση στη Ρώμη»

Ο δεκαεπτάχρονος κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, ήταν ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ημερίδας επιδόσεων Εθνικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ με την συμμετοχή κολυμβητών και κολυμβητριών από όλη την Ελλάδα. Ο Ζαχαριάδης σημείωσε επίδοση 8.07.56 και έπιασε το όριο για την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ρώμη. Λίγες ημέρες νωρίτερα ανάλογη επιτυχία είχε σημειώσει ένα ακόμη παιδί του Άρη, ο Απόστολος Σίσκος.

«Ο προπονητής μου, ο Τάσος Παπαδόπουλος, μου είχε πει ότι θα σημειώσω αυτόν τον χρόνο πριν κολυμπήσω, αφού γνώριζε την προπόνηση που έχω κάνει και είχε συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα.

Κολύμβηση: Όριο για το Ευρωπαϊκό εφήβων ο Ζαχαριάδης

Εγώ - να πω την αλήθεια - δεν το περίμενα γιατί ψυχολογικά δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά το τελευταίο αδικαιολόγητο lockdown.

Ήταν τότε που αναζητούσαμε επίμονα αγώνες και όχι μόνο αγώνες δεν βρίσκαμε αλλά ούτε καν προπονήσεις δεν κάναμε. Το κολύμπι είναι ιδιαίτερο άθλημα. Ο αθλητής χωρίς προπόνηση είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό. Είμαι πολύ χαρούμενος που κάτω από αυτές τις συνθήκες κατάφερα και έπιασα το όριο για την συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά με τον προπονητή μου, τον Τάσο Παπαδόπουλο και ότι αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς γρήγορα. Έφθασα κοντά στο όριο και στα 1500 ελεύθερο το Σάββατο. Μόλις 3.5 δευτερόλεπτα από τον στόχο.

Απόστολος Σίσκος: Όριο για το Ευρωπαϊκό Εφήβων με πανελλήνιο ρεκόρ παίδων

Προτεραιότητα για μένα - προσθέτει - είναι η διάκριση στην Ρώμη αλλά θα ήθελα να τα καταφέρω και στην ανοικτή θάλασσα αυτή την χρονιά. Ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλύτερα από εδώ και πέρα αναφορικά με την πανδημία.

Μας βοηθάει πολύ εμάς τους Θεσσαλονικείς αθλητές ο υψηλού επιπέδου συναγωνισμός με τα παιδιά από την Αθήνα σε τέτοιους αγώνες όπως έγιναν αυτό το διήμερο. Το κεφάλι πλέον κάτω. Στην Ρώμη πρέπει να βγει ένα νέο ρεκόρ και για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά», τόνισε ο κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης.