Πινγκ Πονγκ: Η Μπορούσια Ντίσελντορφ νικήτρια του CL, μετά τον αποκλεισμό Ρώσων-Λευκορώσων

Η Μπορούσια Ντίσελντορφ είναι η νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών 2021-2022 στο Πινγκ Πονγκ λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδών Όρενμπουργκ και UMMC που αγωνίζονταν ως αντίπαλοι στον άλλο ημιτελικό.

Πινγκ Πονγκ: Η Μπορούσια Ντίσελντορφ νικήτρια του CL, μετά τον αποκλεισμό Ρώσων-Λευκορώσων

Ανατροπές στο αγωνιστικό κομμάτι έφερε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πινγκ Πονγκ να αποκλείσει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές από τις διοργανώσεις της ακολουθώντας την παγκόσμια ομοσπονδία και μετά τη γενική προτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Έτσι, η Μπορούσια Ντίσελντορφ αναδείχθηκε νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών 2021-2022 μετά την αποβολή των ρωσικών ομάδων Όρενμπουργκ και UMMC που αγωνίζονταν ως αντίπαλοι στον άλλο ημιτελικό. Η Μπορούσια αγωνίστηκε κανονικά με την επίσης γερμανική Σααρμπρίκεν στην ρεβάνς των ημιτελικών και σημείωσε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 3-1. Ο άλλος ημιτελικός, που αρχικά είχε αναβληθεί για λόγους ασφαλείας, ήταν μεταξύ της Όρενμπουγκ και της UMMC, με την πρώτη να έχει το πλεονέκτημα με νίκη 3-1. Ήρθε όμως, η απόφαση της ETTU ν’ απαγορεύσει από την τρέχουσα σεζόν τη συμμετοχή των ρωσικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων, και έτσι η ρεβάνς των ημιτελικών δεν γίνεται με επακόλουθο να κατακτήσει το τρόπαιο η Μπορούσια. Το γερμανικό κλαμπ διατήρησε τα σκήπτρα, τα οποία είχε πάρει και πέρσι, πάλι σε ειδικές συνθήκες αφού είχε διεξαχθεί σε γυμναστήριο και σε συνθήκες φούσκας λόγω κορονοϊού.