Τόκιο 2020: Αποσύρουν τη συμμετοχή τους χιλιάδες εθελοντές!

Αρκετές χιλιάδες από τους εθελοντές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποσύρονται υπό το φόβο του κορονοϊού! Προβληματισμός στην ασιατική χώρα.

Τόκιο 2020: Αποσύρουν τη συμμετοχή τους χιλιάδες εθελοντές!

Περίπου 10.000 από τους συνολικά 80.000 εθελοντές που είχαν υποβάλει αίτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο απέσυραν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση κι από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό ανέφερε σήμερα (2/6) ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας της Άπω Ανατολής (NHK), επικαλούμενος τους διοργανωτές.

Η διοργάνωση είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και είναι προγραμαμτισμένη να διεξαχθεί φέτος, με εκκίνηση στις 23 Ιουλίου.

Πάρα πολλές δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα έδειξαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, με την πανδημία να εξακολουθεί να πλήττει την ιαπωνική επικράτεια.

Ειδικότερα, πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters δείχνει ότι περίπου το 70% των μεγάλων εταιρειών της Ιαπωνίας επιθυμεί τη νέα αναβολή ή τη ματαίωση της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το 37% θέλει τη ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το 32% δηλώνει ότι θα πρέπει να αναβληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία Οκινάουα - «Όχι» στους Aγώνες από επιχειρήσεις

Τόκιο 2020: Πολίτες και μεγάλες εταιρίες θέλουν αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Και η εφημερίδα "Asahi" ζητά την ακύρωση των Αγώνων του Τόκιο

Τόκιο 2021: Η Ουάσινγκτον συστήνει στους πολίτες της να μην πάνε στην Ιαπωνία