Τόκιο 2020: Πολίτες και μεγάλες εταιρίες θέλουν αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μεγάλο ποσοστό των απλών πολιτών αλλά και των μεγάλων εταιριών της Ιαπωνίας επιθυμούν την αναβολή ή και ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Τι δήλωσε σχετικά ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας επιχειρηματίας Μασαγιόσι Σον.

Τόκιο 2020: Πολίτες και μεγάλες εταιρίες θέλουν αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Χθες, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόουτς δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ακόμη κι αν το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορονοϊού.

Σήμερα ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μασαγιόσι Σον, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group, εξέφρασε εκ νέου αμφιβολίες για την τέλεση του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» του πλανήτη εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

«Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από το 80% των ανθρώπων θέλουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν ή να ματαιωθούν. Από ποιόν και με ποια εξουσία επιβάλλονται;» έγραψε σε ποστάρισμά του στο Twitter στα ιαπωνικά.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Σον δήλωσε ότι «φοβάται» τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην διάρκεια της πανδημίας κι εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την Ιαπωνία όσο και για τις χώρες που στέλνουν αθλητές στη διοργάνωση στο Τόκιο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά πως οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι στη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Επίσης, χθεσινή δημοσκόπηση για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters δείχνει ότι περίπου το 70% των μεγάλων εταιρειών της Ιαπωνίας επιθυμεί τη νέα αναβολή ή τη ματαίωση της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το 37% θέλει τη ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το 32% δηλώνει ότι θα πρέπει να αναβληθούν.

naftemporiki.gr