Και η εφημερίδα "Asahi" ζητά την ακύρωση των Αγώνων του Τόκιο

Η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Simbbun, η οποία είναι εταίρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και χορηγός επικοινωνίας τους, ζήτησε με άρθρο της την ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης

Και η εφημερίδα "Asahi" ζητά την ακύρωση των Αγώνων του Τόκιο
Φωτογραφία από διαμαρτυρία κατά της διεξαγωγής των φετινών Αγώνων Photo Credits: Reuters

Με σημερινό (26/05) της άρθρο η εφημερίδα Αsahi Simbbun ζητά την ακύρωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενη τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ιαπωνικό σύστημα υγείας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού», αναφέρει η εφημερίδα στο βασικό της άρθρο.

Ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας -και το Τόκιο- εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας και αναμένεται ότι θα παραταθεί πέραν του Μαΐου.

Οι δημοσκοπήσεις στη χώρα δείχνουν ξανά και ξανά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής των Αγώνων το φετινό καλοκαίρι. Ανησυχούν ότι η συρροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και παραγόντων θα επιδεινώσει την υγειονομική κρίση στη χώρα, η οποία από πέρυσι έχει πρακτικά κλείσει τα σύνορά της.

Μέχρι τώρα η Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου έχει καταγράψει 12.394 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 714.709 κρουσμάτων, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου υγείας της χώρας.