Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στον τελικό η Πλατανιώτη και ελπίδες για μετάλλιο

Μαγική εμφάνιση με το...καλημέρα από την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε στον τελικό του σόλο (ελεύθερο πρόγραμμα) ως τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στον τελικό η Πλατανιώτη και ελπίδες για μετάλλιο

Εμφάνιση μεταλλίου πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη στα προκριματικά του ελεύθερου σόλο που έγιναν την Δευτέρα (10/5) το πρωί στην Βουδαπέστη στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 3η θέση με 89.9667, πίσω από την Ρωσίδα Σουμπότινα (95.6000) και την Ουκρανή Φιέντινα (92.7667) και αφήνοντας πίσω στην βαθμολογία αθλήτριες από παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης.

Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (12/11).

Η ίδια πριν από την έναρξη των αγώνων είχε δηλώσει

«Επιτέλους φτάσαμε στον πρώτο αγώνα μετά από δυο ολόκληρα χρόνια. Ανυπομονούμε να πάμε στην Βουδαπέστη και να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην σπουδαία αυτή διοργάνωση. Είμαστε αισιόδοξες ότι μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χώρα μας.

Εγώ θα παρουσιάσω το πρόγραμμα στο σόλο και τα υπόλοιπα κορίτσια στο κόμπο. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας αφού συνιστά την μοναδική πρόβα τζενεράλε πριν το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει τον Ιούνιο στην Βαρκελώνη. Είναι πολύ σημαντική η εικόνα που θα δείξουμε στην Βουδαπέστη για αυτό και είμαστε πολύ συγκεντρωμένες στον στόχο.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν πάντα ένας μεγάλος αγώνας και μια προτεραιότητα. Εύχομαι σε όλη την ομάδα καλή επιτυχία και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη».