Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Σέικο Χασιμότο νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Η Σέικο Χασιμότο ορίστηκε ως η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο, αντικαθιστώντας τον Γιοσίρο Μόρι.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Σέικο Χασιμότο νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Photo credits: AP

Η υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, είναι και επίσημα πλέον η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Η Χασιμότο αντικατέστησε τον Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση την περασμένη εβδομάδα. Ο 83χρονος, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις που θεωρήθηκαν σεξιστικές. Συγκεκριμένα είχε πει: «Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Η 56χρονη Χασιμότο έχει στο παρελθόν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αλμπερτβίλ (1992), ενώ έχει υπάρξει και πρωταθλήτρια στην ποδηλασία.