Μπεντέλη: «Στόχος ζωής οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Κωνσταντίνα Μπεντέλη ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και άνοιξε την καρδιά της μιλώντας σχεδόν για όλα σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΒ.

Μπεντέλη: «Στόχος ζωής οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιο κοντά από ποτέ για την αρσιβαρίστρια Κωνσταντίνα Μπεντέλη, η οποία βρίσκεται μια... ανάσα από την πρόκριση στη σπουδαία διοργάνωση του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά συνεχίζονται κανονικά για την προολυμπιακή ομάδα και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε στη δράση, έπειτα από τέσσερις μέρες αποχής και τη συμβολή του γιατρού των εθνικών ομάδων άρσης βαρών, Γιώργου Τσικούρη.

Η Μπεντέλη παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και αναφέρθηκε στους μεγάλους στόχους της, καθώς και στην πειθαρχία που θα πρέπει να έχει ένας αθλητής.

Ακολουθούν όλες οι τοποθετήσεις της Κωνσταντίνας Μπεντέλη με έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ακροστιχίδα με τα πρώτα γράμματα του ονοματεπωνύμου της.

Καραντίνα: «Προσωπικά δεν με έχει επηρεάσει, γιατί ούτως ή άλλως το πρόγραμμά μου δεν περιείχε πολλές εξόδους και μετακινήσεις».

Ώρα: «Για μένα είναι το άλφα και το ωμέγα γιατί δρω βάσει αυστηρού προγράμματος και κάθε ώρα είναι σημαντική, γιατί μπορεί να περιλαμβάνει την ξεκούραση ή την προπόνησή μου».

Νοοτροπία: «Διαμορφώνεται για τον αθλητή καθαρά από τον προπονητή του και από τις εμπειρίες που αποκτάει με τον αθλητισμό. Εγώ στάθηκα τυχερή σε αυτό, γιατί βρέθηκε στον δρόμο μου ένα άτομο το οποίο μου έδειξε όλα τα ιδανικά και μου έμαθε την πειθαρχία του αθλήματος».

Στήριξη: «Είναι σημαντικό να προέρχεται από τα άτομα που έχω γύρω μου και πρόκειται για την οικογένεια, τους φίλους, τους προπονητές, τους συναθλητές. Ευτυχώς τα άτομα που έχω επιλέξει με καλύπτουν πλήρως».

Τόκιο: «Είναι στόχος ζωής, μία επιβράβευση των προσπαθειών μου και κάτι το οποίο κυνηγώ από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα τον αθλητισμό, όπως πιστεύω και ο κάθε αθλητής».

Αναμονή: «Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν αθλητή, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει και ειδικά όταν αφορά κάποιον τραυματισμό».

Νίκη: «Η ανταμοιβή ενός αθλητή για τις ώρες που έχει θυσιάσει, για τον κόπο που έχει κάνει. Επίσης είναι τρόπος να ευχαριστήσει και τον προπονητή του».

Τρόπος ζωής: «Ο δικός μου χαρακτηρίζεται από την πειθαρχία και τον αθλητισμό και δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω με ένα άτομο το οποίο έχει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορες καταχρήσεις».

Ικανοποίηση: «Πρόκειται για συναίσθημα σχεδόν καθημερινό, που εμφανίζεται όταν τελειώνει μία πάρα πολύ σωστή προπόνηση με καλά αποτελέσματα».

Νοσταλγία: «Όταν κοιτάς πίσω και θυμάσαι τότε που πρωτοξεκίνησες, όταν και αγνοούσες τον κίνδυνο και είχες δίψα για νέα ρεκόρ».

Άρση βαρών: «Τα μισά χρόνια της ζωής μου. Ελπίζω να παραμείνει μέσα αυτή για πολλά ακόμα».

Μεράκι: «Έρχεται όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, όπως εγώ με την άρση βαρών».

Προπόνηση: «Η καθημερινή συνήθεια που θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σε εξελίξει».

Επιμονή: «Χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένας αθλητής για να πετύχει τους στόχους του».

Νοιάζομαι: «Λέξη σημαντική τόσο για την προσωπική μου ευτυχία όσο και για των ανθρώπων που έχω επιλέξει να είναι γύρω μου».

Τραυματισμός: «Ο αόρατος εχθρός ενός αθλητή, καθώς δεν υπάρχει πρωταθλητισμός χωρίς τραυματισμό».

Ελπίδα: «Για την επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι στον μεγάλο παγκόσμιο αγώνα που δίνουμε θα τα καταφέρουμε».

Λογική: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει στον αθλητισμό, καθώς βρισκόμαστε συνεχώς μέσα σε μια παράνοια που προσπαθείς καθημερινά να καταλάβεις».

Ηλικία: «Στο άθλημα των δυνατών δεν υπάρχει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μπορείς να ξεκινήσεις το άθλημα από πολύ μικρός με τη σωστή κατεύθυνση και να το κάνεις μέχρι τα βαθιά γεράματα».