Απάντηση ιστιοπλόων και Ολυμπιονικών στις κατηγορίες Μπουντούρη

Τη δική τους απάντηση στις κατηγορίες του Τάσου Μπουντούρη έδωσαν μέσω κοινής τους ανακοίνωσης οι Ολυμπιονίκες ιστιοπλόοι. Παύλος Καγιαλής, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου και Μαρίνα Ψυχογιού, οι συντάκτες της επιστολής.

Απάντηση ιστιοπλόων και Ολυμπιονικών στις κατηγορίες Μπουντούρη

Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι Παύλος Καγιαλής, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου και Μαρίνα Ψυχογιού, οι Έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, απαντούν στις κατηγορίες, που απηύθυνε προ ημερών, μέσω επιστολής του, ο -επίσης- Ολυμπιονίκης, Τάσος Μπουντούρης.

Η ανακοίνωση των εν λόγω ιστιοπλόων, έχει ως εξής:

«Λυπούμαστε εξαιρετικά για την προσωπική επίθεση του κ. Μπουντούρη με υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των κορυφαίων αθλητών της ιστιοπλοΐας, γιατί εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Τα άνω των 25 ετών μέλη της διοίκησης της ΕΙΟ αναζητούν συμμάχους στην απαξίωση κάθε αθλητή, που θα υψώσει τη φωνή του ενάντια στις πρακτικές που έχουν επιβάλλει με την «αιώνια» παρουσία τους στο τιμόνιτης ΕΙΟ. Βρέθηκε πρόθυμος ο κ. Μπουντούρης να αναχαιτίσει αυτό τον αγώνα με ύβρεις και συκοφαντίες που δημόσια διέδωσε.

Σε αυτήν την απεγνωσμένη και όλως ανεύθυνη προσπάθεια του κ.Μπουντούρη να υποσκάψει την προσπάθεια των αθλητών για την κάθαρση στον αθλητισμό, προκειμένου να ευνοήσει τη νυν διοίκηση της ΕΙΟ, δεν διστάζει να αναφερθεί και σε χειραγώγηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο, όπου ο Γ. Μιτάκης κατέκτησε το εισιτήριο συμμετοχής της χώρας μας, φέρνοντας όμως εδώ ακόμη και την ίδια την ΕΙΟ απέναντί του, η οποία δημόσια τον διέψευσε κατηγορηματικά!

Δεν έχουμε λοιπόν σκοπό να ακολουθήσουμε τη δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μπουντούρη. Δεν μας εκφράζουν ο λόγος του και οι θέσεις του, όπως εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια μας έχει συνηθίσει!

Στην προάσπιση του ελληνικού αθλητισμού δεν χωράνε προσωπικές επιθέσεις με συκοφαντίες, απειλές και υστεροβουλία, αφού το θέμα σαφώς και δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα θεσμικό. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία ούτε στον κ. Μπουντούρη ούτε σε άλλους να υποβαθμίσουν το εθνικό μας καθήκον να αγωνιστούμε για την προαγωγή του αθλητισμού με προσωπικές διαμάχες, που στοχεύουν στη συσκότιση και ανατροφοδοτούν την αδικία εις βάρος των αθλητών και του αθλητισμού.

Αλλά επειδή σημασία δεν έχει τί λέει κάποιος, αλλά ποιός το λέει και κυρίως το γιατί.. Και επειδή έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τέρμα στις συκοφαντίες, τις απειλές και την αδικία αναφέρουμε τα εξής:

Α. Ο κ. Τάσος Μπουντουρης, ο οποίος μας επιτέθηκε για 2η φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα και στον οποίο ουδέποτε δημόσια είχαμε αναφερθεί έως τώρα, συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία με τα νυν μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ από την πρώτη στιγμή. Συνεπώς αποδεικνύονται τα ιδιοτελή του κίνητρα στις δημόσιες τοποθετήσεις του εναντίον μας.

Β. Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται προσωπικά σε αθλητές και δη σε κορυφαίους αθλητές από τη δεκαετία του 90 μέχρι και σήμερα.

Αντιλαμβανόμαστε, ότι θέλει να στηρίξει με κάθε τρόπο (θεμιτό ή αθέμιτο) το νυν Δ. Σ της Ε.Ι.Ο. ή τουλάχιστον την πλειοψηφία των μελών του, σε αυτήν τη δύσκολη (κρίσιμη) στιγμή. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τις επόμενες γενιές. Ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, όπως μέχρι σήμερα αποτελούμε παράδειγμα μάχης και όχι φυγής μπροστά την αδικία. Αυτό είναι που θα αφήσουμε πίσω μας ως αξιακή κληρονομιά.

Παύλος Καγιαλής, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Μαρίνα Ψυχογιού».