Πόλο: Η Σαμπαντέλ χάνει τον τίτλο ύστερα από δέκα χρόνια και πάει στα δικαστήρια

Αντιδράσεις στην Ισπανία μετά την απόφαση της ομοσπονδίας υγρού στίβου να στέψει πρωταθλήτρια στις γυναίκες τη Ματαρό, αν και η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε. Η κυρίαρχη Σαμπαντέλ, που μετράη 17 πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια, προσφεύγει στα δικαστήρια.

Πόλο: Η Σαμπαντέλ χάνει τον τίτλο ύστερα από δέκα χρόνια και πάει στα δικαστήρια

Η απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας υγρού στίβου να διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματα πόλο σε άνδρες και γυναίκες και να στέψει πρωταθλήτριες ομάδες τις Μπαρτσελονέτα (άνδρες), Ματαρό (γυναίκες) πυροδότησε αντιδράσεις.

Ειδικά στις γυναίκες, με την κυρίαρχη Σαμπαντέλ την τελευταία εικοσαετία να προσφεύγει στα δικαστήρια!

Στην Ισπανία τα πρωταθλήματα πόλο ματαιώθηκαν και η ομοσπονδία αποφάσισε να απονείμει τον τίτλο στους άνδρες στην Μπαρτσελονέτα και στις γυναίκες στη Ματαρό.

Οι δύο ομάδες ήταν στην κορυφή στις 13 Μαρτίου, όταν και είχαμε τη διακοπή των αγώνων λόγω κορονοϊού. Παράλληλα αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα!

Στους άνδρες δεν υπήρξαν αντιδράσεις, γιατί η Μπαρτσελονέτα, που μετρά 14 συνεχόμενα πρωταθλήματα και τώρα πάει για το 15ο, έχει διαφορά από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο στις γυναίκες. Η Ματαρό, που ενισχύθηκε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι, τη στιγμή της διακοπής ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει η Σαμπαντέλ και στους τελικούς των πλέι οφ, όπου λογικά θα έφταναν οι δύο ομάδες, δεν θα χωρούσαν προγνωστικά.

Η ουσία είναι πως η Σαμπαντέλ, που τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει κερδίσει μόλις τρία πρωταθλήματα (2003, 2006, 2010), χάνει το φετινό σύμφωνα με την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας, σε μια σεζόν που δεν θα ολοκληρωθεί!

Η Σαμπαντέλ των πέντε Euroleague, τριών Σούπερ Καπ Ευρώπης, 17 πρωταθλημάτων, 16 Κυπέλλων και 10 Σούπερ Καπ Ισπανίας είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια για να μη χαθεί το φετινό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που δεν θα ολοκληρωθεί.

«Εάν ένα πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι οφ, δεν καταλαβαίνουμε γιατί αποφασίζεται τώρα σύμφωνα με την κατάταξη της κανονικής περιόδου. Σε μια κατάσταση όπως η τωρινή, όπου δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν, δεν θα πρέπει να έχουμε πρωταθλητή», υποστήριξε ο πρόεδρος της Σαμπαντέλ, Κλάουντι Μαρτί.

Η Σαμπαντέλ είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια, γιατί, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομάδας της Βαρκελώνης, δεν έγινε αποδεκτή καμία δική τους πρόταση.

Είτε να μην ανακηρυχθεί πρωταθλητής είτε να διεξαχθούν τα πλέι οφ τον Σεπτέμβριο και εκεί να κριθεί ο τίτλος.