Στο Βελιγράδι δεν θα είναι μόνος αλλά πρέπει να...πετάει φωτιές

Ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης θα πρέπει στο final 8 του Βελιγραδίου να παρουσιαστεί πανέτοιμος.

Στο Βελιγράδι δεν θα είναι μόνος αλλά πρέπει να...πετάει φωτιές

Ύστερα από την περσινή…στραβή χρονιά με τραυματισμούς, προβλήματα υγείας και πολλές ατυχίες, ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά στη γιορτή των κορυφαίων του Champions League στο πόλο ανδρών.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δεδομένο πως θα «κοκκινίσει» ξανά το Βελιγράδι, αυτή τη φορά για την ομάδα πόλο, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό.

Δεν θα βάλουν τα σκουφάκια οι οπαδοί για να παίξουν. Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι πρέπει να είναι έτοιμος όχι για να πάρει το Ευρωπαϊκό αλλά για να το διεκδικήσει. Το Champions League και φέτος είναι πάρα πολύ δυνατό και προγνωστικά δεν μπορείς να κάνεις.

Σαφώς και η ομάδα του Πειραιά είναι εκ των φαβορί, αλλά όπως έχει πει πολλές φορές ο αρχηγός Ντίνος Γενηδουνιάς αυτό πρέπει κάθε φορά να το αποδεικνύεις μέσα στο νερό.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε την κούπα μετά τη νίκη επί της Προ Ρέκο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ούτε την έχασε μετά τις ήττες από την Μπαρτσελονέτα. Στον Πειραιά στις αρχές του 2023 αλλά και στη Βαρκελώνη το βράδυ της Τετάρτης (23/3).

Η κούπα θα κριθεί στο Βελιγράδι τον Μάιο, αλλά για να έχει τύχη η ομάδα του Πειραιά, θα πρέπει να είναι έτοιμη και να αντέξει για τέσσερα οκτάλεπτα. Ένα ημίχρονο, ένα οκτάλεπτο ή και τρία οκτάλεπτα δεν θα είναι αρκετά εάν έχεις απέναντί σου ομάδες όπως οι Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο, Νόβι Μπέογκραντ, Μπρέσια και Φερεντσβάρος.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο Βελιγράδι, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το final 8 και θα πρέπει οι μηχανές να…ζεσταθούν. Όχι σιγά-σιγά αλλά άμεσα.