Μπαρτσελονέτα - Ολυμπιακός 10-5: Χάθηκε η πρωτιά

Ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, ηττήθηκε 10-5 από την Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη και δεν έχει ελπίδες για να πάρει την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Len Champions League. Δεν χάνει φυσικά την πρόκριση.

Μπαρτσελονέτα - Ολυμπιακός 10-5: Χάθηκε η πρωτιά

Ήττα που απλά του στερεί το δικαίωμα να πάρει την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Len Champions League για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, χωρίς τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, έχασε 10-5 από την πρωτοπόρο του ομίλου, Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη και πλέον οι Ισπανοί θα χάσουν την πρωτιά μόνο εάν…αυτοκτονήσουν.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν μπροστά 3-2, δυο λεπτά πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου αλλά στη συνέχεια...κατέρρευσε και δεν έβγαλε αντίδραση με τους Ισπανούς να κάνουν ένα σερί 6-0!

Στον πρώτο παραπάνω του ματς, ο Περόνε εκτέλεσε από κοντά και έκανε το 1-0 για την Μπαρτσελονέτα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να περάσει την μπάλα στα δύο μέτρα και να…σπάσει τη ζώνη των Ισπανών, που είχαν εξαιρετικές επιστροφές και τον Αγκίρε στο τέρμα «ζεστό». Ο Βάμος στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού με παραπάνω (πήρε αποβολή ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου) ευστόχησε για το 1-1 ενώ στη συνέχεια ο εξαιρετικός Μπίγιατς κράτησε το σκορ στο τέλος της περιόδου.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό που δεν είχε τον τραυματία Φίλιπ Φιλίποβιτς, ήταν πως έπαιζε εξαιρετική άμυνα και είχε καθαρό μυαλό στον παίκτη παραπάνω. Ο Βάμος ήταν και πάλι αυτός που βρήκε στόχο γράφοντας το 1-2 για την ομάδα του Πειραιά, που προσπαθούσε να φύγει και με +2 αλλά η Μπαρτσελονέτα ισοφάρισε με τον Μουνιαρίθ, ο οποίος πήρε το φάουλ και εκτέλεσε για το 2-2 αν και φάνηκε να είναι μέσα από τη ζώνη των 6 μέτρων. Ο Παπαναστασίου έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Ντε Τόρο στο τέλος του ημιχρόνου με τέρμα στον παραπάνω ισοφάρισε (3-3).

Το ξεκίνημα στο τρίτο οκτάλεπτο δεν ήταν ιδανικό. Ο Μουνιαρίθ με πέναλτι έγραψε το 4-3 και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός έχασε επίθεση στον παραπάνω. Ο Φάμερα είχε περάσει ως δεύτερος φουνταριστός και πέτυχε το 5-3, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο ακόμη σερί χαμένες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω (0/3 στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου). Μάλιστα ο Γκαρσία, 3.45 πριν από το τέλος της περιόδου πήγε τη διαφορά στο +3 (6-3), ένα καταστροφικό οκτάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρία γκολ και δεν σημείωσε κανένα, έχοντας 0/4 στον παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε αντίδραση και η Μπαρτσελονέτα ξέφυγε και με 8-3, 5.19 πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι μείωσε σε 8-4, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν ύστερα από περίπου 13 λεπτά!

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 3-0, 3-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Αγκίρε, Φάμερα 1, Μάτκοβιτς 1, Μουνιαρίθ 3, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 1, Μιράντα, Ταχούλ, Περόνε 2, Γκαρσία 1, Μπούστος, Πόρτερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Δήμου, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.