Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 7-9: Πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 9-7 από την Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του Len Champions League.  

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 7-9: Πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους»

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, απέναντι στην Μπαρτσελονέτα που…χτύπησε στην τελευταία περίοδο στην κόντρα, εκμεταλλεύτηκε τις κάκιστες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω των «ερυθρόλευκων» και πήραν το τρίποντο με 7-9.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1, 1-2) αλλά απάντησε και τις δύο, με Βάμος από την περιφέρεια (1-1) και Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω (2-2). Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 0/2 στον παραπάνω, αλλά δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελονέτα να ξεφύγει. 1/3 στον παραπάνω και για τις δυο ομάδες στο πρώτο οκτάλεπτο.

Με τον Βάμος αυτή τη φορά στον παραπάνω, ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2, 6.41 πριν από το τέλος του ημιχρόνου), ωστόσο ο Ταχούλ ξανά στον παραπάνω…πλήγωσε τους Πειραιώτες (3-3), αλλά ο Φουντούλης στον παραπάνω έγραψε το 4-3.

Η ομάδα του Πειραιά αν και είχε τις ευκαιρίες για να ξεφύγει, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, δεν τα κατάφερε και η Μπαρτσελονέτα στο τέλος του ημιχρόνου με ένα γκολ από το πουθενά (κάπου βρήκε κιόλας η μπάλα) ισοφάρισε σε 4-4 με τον Μπίγιατς να έχει μέχρι εκείνο το σημείο 75% στις αποκρούσεις (έκλεισε το ημίχρονο με 69.2). 2/3 στον παραπάνω στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός, 1/3 η Μπαρτσελονέτα.

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο οκτάλεπτο, αν και έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον παίκτη λιγότερο, δεν κατάφερε να πάρει διαφορά και να πάει με άλλο…αέρα στο φινάλε. Δύο φορές προηγήθηκε (5-4, 6-5) αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, έχοντας βιαστικές επιλογές στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω ενώ δέχθηκε…φτηνά τέρματα από την περιφέρεια, με τον Μουνιαρίθ να κάνει τη ζημιά. Μάλιστα στη φάση του 6-6 (3.11 για το τέλος της περιόδου) όχι μόνο έκανε το 6-6 αλλά πάνω στο σουτ χτύπησε άθελά του τον Μουρίκη, στον οποίο έγιναν ράμματα και ήταν διαθέσιμος στην τελευταία περίοδο. 1/3 ο Ολυμπιακός στον παραπάνω, 0/2 η Μπαρτσελονέτα.

Ο Μουρίκης μάλιστα ήταν εκείνος που κέρδισε και την αποβολή και τελείωσε τη φάση (άουτ η μπάλα) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με το σκορ στο 6-6. Η άμυνα βγήκε και ο Ολυμπιακός κέρδισε κι άλλη ποινή, αλλά ο Αγκίρε (ανέβασε αισθητά την απόδοσή του ο διεθνής Ισπανός κίπερ) είπε όχι στον Φιλίποβιτς.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο σερί επιθέσεις στον παραπάνω, η Μπαρτσελονέτα πήρε διπλή αποβολή και ο Περόνε, 3.24 πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 6-7 (πρώτο προβάδισμα της Μπαρτσελονέτα μετά το 2-1). Ο Ολυμπιακός…πέταξε κι άλλη κερδισμένη αποβολή και όχι μόνο αυτό αλλά στην κόντρα ο Περόνε ξανά, έγραψε το 6-8 (3.03 για το τέλος του αγώνα), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κι άλλο χαμένο παραπάνω (!) και στο…καπάκι δέχθηκαν κι άλλο τέρμα στην κόντρα (6-9).

Ο Γκίλλας στην τελευταία επίθεση μείωσε σε 7-9, με τον Ολυμπιακό να έχει στο τελευταίο οκτάλεπτο 1/5 στον παίκτη παραπάνω και να δέχεται δύο τέρματα στην κόντρα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-3.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς, Κολόμβος, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Μπαρτσελονέτα: Αγκίρε, Φάμερα 1, Μάτκοβιτς 1, Μουνιαρίθ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ, Ραούλ Γκαρσία, Ταχούλ 2, Περόνε 3, Μπιέλ, Μπούστος, Πόρτερ.