Ο Ολυμπιακός μπορεί και σε… εχθρικό έδαφος

Από την πρώτη ημέρα που έγινε η κλήρωση στο Champions League γυναίκες στο πόλο γυναικών είχαμε επισημάνει τις δυσκολίες των αγώνων του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Ματαρό.

Ο Ολυμπιακός μπορεί και σε… εχθρικό έδαφος

Η Ματαρό, μια ομάδα φτιαγμένη, όχι απλά για να πρωταγωνιστήσει σε Ισπανία και Ευρώπη αλλά για να κατακτήσει τίτλους. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε και καλύτερη κλήρωση σε αυτήν τη φάση, αλλά μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης που έχει στόχο το τρίτο σερί Ευρωπαϊκό (μόνο η Οριζόντε Κατάνια το έχει καταφέρει στο παρελθόν) κι αν θέλει να μείνει στην κορυφή, θα πρέπει να ξεπεράσει και εμπόδια όπως αυτό της Ματαρό που έκανε το πρώτο βήμα στον Πειραιά, αλλά παρά το υπέρ της 11-9 τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Άλλωστε εάν μια ομάδα μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πετάξει έξω τη Ματαρό, αυτή είναι ο Ολυμπιακός των δύο σερί Champions League που είχε να χάσει σε Ελλάδα και Ευρώπη δύο χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκες» μπορούν την ανατροπή, αρκεί να παίξουν την άμυνα που έπαιξαν στον πρώτο αγώνα στη δεύτερη περίοδο. Να σταματήσουν την κόντρα μπάλα των Ισπανίδων, να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό, να πάνε σε σετ παιχνίδι και να βρουν λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ματαρό που είναι… αντιγραφή του Ολυμπιακού του Χάρη Παυλίδη.

Η ζώνη και το άγχος… έπνιξαν τα κορίτσια της ομάδας του Πειραιά που είναι αποφασισμένα ενόψει της ρεβάνς το Σάββατο (25/2), σε ένα η αλήθεια είναι… εχθρικό έδαφος.

Εδώ και 13 χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός μόνο μια φορά έχει κερδίσει στην Ισπανία. Βέβαια όλα τα ματς που έχει δώσει είναι με τη Σαμπαντέλ που είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Η μοναδική νίκη είναι τον Ιανουάριο του 2010 στη Βαρκελώνη κόντρα στη Σαμπαντέλ με 14-13, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Στη ρεβάνς πάλι κέρδισε ο Ολυμπιακός με το ίδιο σκορ μάλιστα και πέρασε στο φάιναλ φορ τότε της Κέρκυρας. Τέσσερα χρόνια μετά (2014), Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ ξανά στα προημιτελικά του Champions League, με τις Ισπανίδες να περνάνε στο final 4 κερδίζοντας και στον Πειραιά (9-10) αλλά και στη Βαρκελώνη (8-6), τη χρονιά που οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το LEN Trophy.

Γι’ αυτό και λίγους μήνες μετά παίζουν ξανά με τη Σαμπαντέλ (είχε πάρει το Champions League) στην Ισπανία, αυτήν τη φορά στον τελικό του Super Cup Ευρώπης. Ήττα για τον Ολυμπιακό με 9-8 επί ισπανικού εδάφους. Δύο ήττες γνώρισε η ομάδα του Πειραιά και στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της στη Βαρκελώνη. Το 2019 στον τελικό του φάιναλ φορ χάνει 13-11 από τη Σαμπαντέλ, σε έναν αγώνα όπου οι διαιτητές στην τελευταία περίοδο έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να γυρίσει το παιχνίδι και τα κατάφεραν.

Το 2021 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» η Σαμπαντέλ κερδίζει 14-12 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη (πήρε τη ρεβάνς στον Πειραιά με 10-5 και πέρασε στο φάιναλ φορ της Βουδαπέστης όπου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό) που κάθε άλλο παρά φιλόξενη αποδεικνύεται. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και τα κορίτσια του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια μάς έχουν αποδείξει πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Το Σάββατο (25/2) θα έχουμε την απάντηση.