Σαν τον παλιό καλό Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με τη Βουλιαγμένη, θύμισε την ομάδα των προηγούμενων ετών που έμπαινε στο νερό και…έπιανε τον αντίπαλο από τον λαιμό από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Σαν τον παλιό καλό Ολυμπιακό

Η ομάδα που παρουσίασε ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Βουλιαγμένη ήταν…όνειρο. Μια ομάδα που κάθε τεχνικός και φίλαθλος θέλει να βλέπει.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βουλιαγμένη θύμισε την αρμάδα των προηγούμενων ετών που έμπαινε μέσα στο νερό, έπιανε από τον λαιμό τον αντίπαλο από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα. Κι αν ο Ολυμπιακός μπει με φόρα και πάρει διαφορά 3-4 τερμάτων μετά το ματς δεν γυρίζει, όπως συνέβη και απέναντι στη Βουλιαγμένη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έπεσαν στο νερό αποφασισμένοι και με το μαχαίρι στα δόντια, μετά την ήττα από την Μπαρτσελονέτα. Έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, είχαν φοβερό ρυθμό στην επίθεση και ακολούθησαν κατά γράμμα τα όσα είχαν δουλέψει.

Η μπάλα στα δύο μέτρα, στα «θωρηκτά» Μουρίκη, Κολόμβο που έπαιρναν ποινές και από εκεί και πέρα καθαρό μυαλό στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3/3 στον παραπάνω, ενώ ο Μάρτον Βάμος στο πρώτο ημίχρονο είχε τρία τέρματα και απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς στον πλανήτη.

Ο Ολυμπιακός έχει τέτοια ποιότητα και ποσότητα στην επίθεση, που εάν παίξει άμυνα, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει το ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως απέναντι στη Βουλιαγμένη οι Φουντούλης, Γενηδουνιάς είχαν 0/8 σουτ και οι δύο μαζί αλλά αυτό δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης αφού εκτός των γνωστών Βάμος, Παπαναστασίου, Φιλίποβιτς, έδωσαν λύσεις στην επίθεση και οι έμπειροι αμυντικοί Μπούσλιε, Δερβίσης, δυο παίκτες που μπορούν να αποδειχθούν…κλειδιά. Οι αντίπαλες άμυνες πάνε συνήθως πάνω στα…βαριά χαρτιά και έτσι οι δυο τους που έχουν εξαιρετικό χέρι, μπορούν να προσφέρουν και επιθετικά.

Σαφώς και η Βουλιαγμένη δεν είναι Μπαρτσελονέτα και Προ Ρέκο, ωστόσο ο Ολυμπιακός που είδαμε την Τρίτη (24/1), θύμισε τον Ολυμπιακό του 2018 που σήκωσε το Champions League μέσα στη Γένοβα και τον Ολυμπιακό του 2019 που ηττήθηκε στον τελικό στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος.

Και εκείνες τις χρονιές, οι «ερυθρόλευκοι» στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια έμπαιναν με ορμή από την αρχή και καθάριζαν από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει τις βάσεις για να βρίσκονται στο Βελιγράδι, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, όπως είχαμε πει και μετά την ήττα από την Μπαρτσελονέτα. Από εκεί και πέρα υγεία να έχει αυτή η ομάδα και όταν έρθει η στιγμή του final 8, με τον κόσμο στο πλευρό της, τότε σίγουρα κανένας δεν θα θέλει να βρεθεί στον δρόμο της…

ΥΓ Το Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-6 της Τρίτης (24/1) δεν θα έχει καμία σχέση με τον ημιτελικό του final 4 της Πάτρας στο κύπελλο Ελλάδας. Δεν το λέμε απλά για να το πούμε, σαν τους προπονητές. Το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν θα είναι ίδιο γιατί πολύ απλά στις εγχώριες διοργανώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόλις δυο ξένοι. Έτσι δύο εκ των Μπίγιατς (για τη θέση του Κροάτη κίπερ υπάρχει βέβαια ο σπουδαίος Έλληνας Μάνος Ζερδεβάς), Βάμος, Φιλίποβιτς, Μπούσλιε δεν θα είναι υποχρεωτικά εκείνη την ημέρα στις επιλογές του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.