Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-6: «Πλώρη» για Βελιγράδι ο Θρύλος (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 14-6 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά για την 6η αγωνιστική του Α’ Ομίλου στο Champions League και έκανε αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί στο Final 8 του Βελιγραδίου.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-6: «Πλώρη» για Βελιγράδι ο Θρύλος (highlights)

Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός και τους Μάρτον Βάμος (4 γκολ), Αλέξανδρο Παπαναστασίου (3 γκολ) να κάνουν μεγάλο παιχνίδι επιθετικά, ξεπέρασε το εμπόδιο της Βουλιαγμένης στον Πειραιά (14-6) και ετοιμάζει βαλίτσες για Βελιγράδι, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Final 8.

Άψογοι και οι δυο φουνταριστοί (Μουρίκης, Κολόμβος) που κέρδισαν σχεδόν όλες τις μάχες στα δύο μέτρα από τους παίκτες του ΝΟΒ.

Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που προερχόταν από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Μπαρτσελονέτα. Μπήκε δυνατά, για περίπου 12 λεπτά κράτησε τον ΝΟΒ χωρίς γκολ, είχε σωστές επιλογές στον παραπάνω και έφτασε να προηγείται 6-1 και 7-2. Δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν στο τέλος της τρίτης περιόδου ο ΝΟΒ μείωσε στα τρία γκολ (8-5) και πλέον μόνο εάν…αυτοκτονήσει θα χάσει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τέλειο μπορούμε να πούμε πρώτο οκτάλεπτο. Αλάνθαστος αμυντικά, πίεσε τη Βουλιαγμένη, που δεν είχε καλή κυκλοφορία και στη συνέχεια όταν ο Ολυμπιακός γυρνούσε σε ζώνη δεν μπορούσε να βρει χώρους για να κάνει σωστές επιλογές. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχτηκαν γκολ και ήταν 3-0 μπροστά με 3/4 στον παίκτη παραπάνω! Μάλιστα ξεκίνησαν με 3/3 στον παίκτη και το 3-0 σε διάστημα τριών λεπτών!

Η Βουλιαγμένη που είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνά της, δεν είχε λύσεις στον παίκτη λιγότερο. Ο Δερβίσης έγραψε το 4-0 (5.11 πριν από το τέλος του ημιχρόνου) και στη συνέχεια ο ΝΟΒ σκόραρε για πρώτη φορά (χωρίς γκολ περίπου 11.30 λεπτά) στον αγώνα με τον Καπότση από την περιφέρεια (4-1), ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος απόψε (24/1) κι αυτό φάνηκε στην επίθεση όπου η Βουλιαγμένη έκανε επίθεση με δύο παραπάνω αλλά ο Γενηδουνιάς με μπλοκ σταμάτησε τον Τρούλο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το οκτάλεπτο βρήκαν και γκολ στην κόντρα, απέναντι στη «βαριά» Βουλιαγμένη που δεν είχε καλές επιστροφές αλλά και σπιρτάδα στο παιχνίδι της. Με γκολ των Παπαναστασίου, Βάμος η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +5 (6-1, 25’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου), με τον Νικολαΐδη να μειώνει στο τέλος σε 6-2 στον παίκτη παραπάνω (1/3 η Βουλιαγμένη στο πρώτο ημίχρονο, 4/6 ο Ολυμπιακός).

Ξανά στο +5 (7-2) ο Ολυμπιακός με γκολ του Φιλίποβιτς στον παραπάνω στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τη Βουλιαγμένη να μειώνει με τον Κουρούβανη αλλά να μην έχει απαντήσεις στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, με τον Ολυμπιακό βέβαια σε αυτό το οκτάλεπτο να έχει επίσης προβλήματα απέναντι στην καλή αμυντική λειτουργία της Βουλιαγμένης. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το 8-3 στον παραπάνω με τον Φουντούλη, μετά το τάιμ άουτ του Μιλάνοβιτς ενώ στη συνέχεια ο ΝΟΒ με δικό του πετυχημένο παραπάνω μείωσε σε 7-4 (1.56 για το τέλος της περιόδου). Ο Ούγγρος Μάρτον Βάμος ήταν σε καταπληκτική βραδιά και με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 8-4, με το ματς να ανοίγει στα τελευταία δευτερόλεπτα και τη Βουλιαγμένη να σκοράρει και πάλι στον παραπάνω, με τον Μάριο Καπότση (8-5).

Πίεσε ψηλά και ζήτησε το κλέψιμο στην πρώτη άμυνα της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Ολυμπιακός τιμώρησε τον ΝΟΒ. Κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, πήγε στον εξαιρετικό Κολόμβο και εκείνος πέτυχε το 9-5. Ο Μπούσλιε με πανέξυπνο τρόπο έγραψε και το 10-5 (5.33 πριν από το τέλος) με την ομάδα του Πειραιά να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και να ξεφεύγει και +6 (11-5, 4.33 για το τέλος του αγώνα) για πρώτη φορά στο ματς, με τον Παπαναστασίου (γκολ στον παραπάνω) και να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στο 14-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-3, 6-1.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 4, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης.