Προέχει να…κλειδώσει την πρόκριση στο Final 8

Το αήττητο του Ολυμπιακού στο πόλο έσπασε από την Μπαρτσελονέτα, ωστόσο αυτό που προέχει για τους «ερυθρόλευκους» είναι να «κλειδώσουν» την πρόκριση στο Final 8 του Βελιγραδίου.

Προέχει να…κλειδώσει την πρόκριση στο Final 8

Η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο πόλο ανδρών, δεν είναι «καταστροφή». Είναι φυσικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη…ναυμαχία κορυφής με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα, που δυσκολεύει την προσπάθεια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α’ Όμιλο.

Αν κι αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς είναι να…κλειδώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα την πρόκριση στο Final 8 του Βελιγραδίου. Οι Πειραιώτες μαζί με τους Ισπανούς και τους πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι λογικά στις τρεις πρώτες θέσεις του Α’ Ομίλου και από εκεί πέρα…ψάχνουμε τον τέταρτο που θα πάει στο Βελιγράδι.

Βέβαια όλοι μας και περισσότερο οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και την περσινή σεζόν, όταν το «ερυθρόλευκο τρένο» εκτροχιάστηκε στην Ευρώπη και εκεί που κόσμος ήταν έτοιμος με τις βαλίτσες στο χέρι για Βελιγράδι, η ομάδα έμεινε εκτός οκτάδας.

Έγιναν πολλά πέρσι (τραυματισμοί, κορονοϊός, θέματα υγείας, χιόνια και πολύωρο ταξίδι στο Κραγκούγεβατς) για να μείνει εκτός ο Ολυμπιακός αλλά έμεινε και στο μεγάλο λιμάνι ξέρουν καλά πως ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι ένας.

Η παρουσία στην τελική φάση του Champions League στο Βελιγράδι, που είναι σίγουρο πως θα βαφτεί κόκκινο. Το περσινό…πάθημα λογικά θα έχει γίνει μάθημα στους παίκτες, όπως και το τέταρτο οκτάλεπτο της Τρίτης (10/1) με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα.

Είναι κρίμα για μια ομάδα με αυτό το ταλέντο στην περιφέρεια, να κερδίζει ποινές και να μην τις εκμεταλλεύεται. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός των Φουντούλη, Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς, Βάμος, Παπαναστασίου να παίζει τέσσερις φορές με παίκτη παραπάνω στην τελευταία περίοδο και να μην μπορεί να πετύχει ένα τέρμα.

Οι κακές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν και την ευκαιρία στην Μπαρτσελονέτα να κολυμπήσει και να σημειώσει εύκολα γκολ στην κόντρα. Γκολ που δεν επιτρέπεται να δέχεται μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει στόχο να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη και να διεκδικήσει ξανά το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.