Ολυμπιακός – Εθνικός 9-5: Πρώτος και καλύτερος ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κέρδισε 9-5 τον ενισχυμένο φέτος Εθνικό στον Πειραιά και πήρε πανάξια την πρωτιά στον έκτο όμιλο της LEN Euroleague. Μεγάλο ματς η Ελευθερία Πλευρίτου με 4 γκολ και η Χρυσή Διαμαντοπούλου στο τέρμα. Και τις δύο ομάδες φυσικά θα τις δούμε στα προημιτελικά.

Ολυμπιακός – Εθνικός 9-5: Πρώτος και καλύτερος ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ. Η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ ενώ η αδερφή της Μαργαρίτα έκανε το 4-2, με τον Εθνικό να ισοφαρίζει με Ιωάννου (1-1), Στεφανία Χαραλαμπίδη (2-2) και εν συνεχεία με τις Μπάκοτς (4-3), Κοτονή (4-4) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο τρίτο οκτάλεπτο. Η άμυνά του ήταν εξαιρετική, η Διαμαντοπούλου σε πολύ καλή κατάσταση και με ένα 4-0 ο πρωταθλητής Ευρώπης ξέφυγε 8-4, σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού στο τρίτο οκτάλεπτο με γκολ των Ελευθεριάδου (2), Σλίκινγκ (2).

Παυλίδης: «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, έχουμε το Super Cup» (vid)

Ο Εθνικός δεν είχε απαντήσεις, η Τζόνσον που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική (απέκρουσε και πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου στο 4-4), σε αυτό το οκτάλεπτο, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη, ο οποίος είχε απαντήσεις σε όλες τις άμυνες του Μίτσιτς. Ο Εθνικός έμεινε χωρίς γκολ για οκτώ λεπτά, με την Άλκηστη Μπενέκου να μειώνει σε 8-5.

LEN Euroleague: Αποκλείστηκε η Βουλιαγμένη, τρίτη ήττα ο ΑΝΟΓ

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Ελευθερία Πλευρίτου να σκοράρει ξανά και να...τελειώνει ουσιαστικά τον αγώνα (9-5). Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να είναι φοβερή στο τέρμα δεν δέχθηκε γκολ ενώ χάθηκε ένα ακόμη πέναλτι στο τέλος για το 10-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 4-1, 1-0.

Ολυμπιακός: Ελευθερία Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 2.

Εθνικός: Ιωάννου 1, Μπάκοτς 1, Κοντονή 1, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Άλκηστη Μπενέκου 1.