Ολυμπιακός: Dream Team δεν γίνεσαι, γεννιέσαι

Το καλοκαίρι κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για τη νέα Dream Team στο πόλο, τη Νόβι Μπέογκραντ. Λίγους μήνες μετά ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου απέδειξε πως Dream Team δεν γίνεσαι σε μια ημέρα αλλά γεννιέσαι!

Ολυμπιακός: Dream Team δεν γίνεσαι, γεννιέσαι

Ο Ολυμπιακός στο πόλο έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλές Dream Team.

Εντός και εκτός συνόρων! Ομάδες που ξόδεψαν ένα...καράβι χρήματα για να τον εκθρονίσουν από την κορυφή της Ελλάδας χωρίς να τα καταφέρουν αλλά και ομάδες που εδώ και χρόνια ρίχνουν πάρα πολλά λεφτά στο πόλο γιατί έχουν χορηγούς, έτσι ώστε να κατακτήσουν το Len Champions League.

Νόβι Μπέογκραντ - Ολυμπιακός 9-12: Τρόμαξε την Ευρώπη

Μία από αυτές είναι φυσικά η Νόβι Μπέογκραντ, που έχει από πίσω της...όλη τη Σερβία με στόχο το επόμενο καλοκαίρι, στην έδρα της να κατακτήσει το Champions League και να χαρίσει σε αυτή την τεράστια χώρα ένα Ευρωπαϊκό ύστερα από εννέα χρόνια (η τελευταία ήταν ο Ερυθρός Αστέρας το 2013). Η Dream Team του καλοκαιριού, όπως βιάστηκαν να τη...βαφτίσουν, την Τρίτη (9/11) το βράδυ, έπεσε πάνω στο «ερυθρόλευκο τείχος» που...έχτισαν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του, μέσα στο Βελιγράδι.

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 9-12: Βλάχος: «Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Κόντρα σε όλους (Νόβι Μπέογκραντ, έδρα, διαιτησία) και όλα (εκτός οι Ράντοβιτς, Δερβίσης, Κολόμβος), η ομάδα του μεγάλου λιμανιού απέδειξε για ακόμη μια φορά πως Dream Team δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι, κι ας μην θέλουν κάποιοι να το καταλάβουν.

Δεν το κατάλαβαν ούτε το 2018 που ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στη Γένοβα την Προ Ρέκο του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς στον τελικό, ούτε έναν χρόνο αργότερα όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Βλάχου νίκησαν ξανά τους Ιταλούς (με τον τεράστιο Ράτκο Ρούντιτς τότε στον πάγκο τους) στον ημιτελικό στο Ανόβερο.

LEN Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός στον Α’ Όμιλο

Γιατί καλά είναι τα χρήματα και οι μεταγραφές (άλλωστε και ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίες κινήσεις φέτος το καλοκαίρι) αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το σήμα στην καρδιά και η ψυχή των παικτών και του προπονητή.

Αυτό βγήκε το βράδυ της Τρίτης (9/11) και ο νταμπλούχος Ελλάδας έκανε...παρέλαση στο Βελιγράδι, παίζοντας χωρίς τρεις βασικούς παίκτες (Κολόμβος, Δερβίσης, Ράντοβιτς).

ΥΓ Λογικά πήραν και τις απαντήσεις τους εκείνοι που το καλοκαίρι γκρίνιαζαν (!!) γιατί πήρε ο Ολυμπιακός τον Μάρκο Μπίγιατς.

ΥΓ 1 Καμία ομάδα δεν κατέκτησε το Champions League από τον Νοέμβριο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, ιδίως μετά το θέμα Ράντοβιτς.

ΥΓ2 Στις 19/11 ο Ολυμπιακός παίζει ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τη Φερεντσβάρος. Στις 30/11 είναι το επόμενο εντός έδρας με την Μπαρτσελόνετα. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε την εικόνα στην εξέδρα του «Πέτρος Καπαγέρωφ»...

ΥΓ 3 Dream Team ήταν μία και μοναδική. Την είδαμε το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης...