LEN Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός στον Α’ Όμιλο

Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου στον Α’ όμιλο. Το γκρουπ του...θανάτου, με πάρα πολλές σπουδαίες ομάδες. Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει το δύο στα δύο.

LEN Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός στον Α’ Όμιλο

Ο Ολυμπιακός έχουμε πει εδώ και καιρό πως έχει κληρωθεί σε έναν όμιλο (Α’) που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η τελική φάση του LEN Champions League.

Είναι ο όμιλος του...θανάτου όπου το ένα εισιτήριο είναι «κλεισμένο» από τη Νόβι Μπέογκραντ γιατί φιλοξενεί το final 8 το επόμενο καλοκαίρι. Έτσι μένουν τρία εισιτήρια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν όχι μόνο κέρδισε στο Βελιγράδι αλλά από το βράδυ της Τρίτης (9/11) είναι και μόνος πρώτος στον Α’ Όμιλο αφού καμία άλλη ομάδα δεν έκανε το δύο στα δύο!

Την επόμενη αγωνιστική (19/11), ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Βουδαπέστη με τη Φερεντσβάρος. Ένα ακόμη εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» που θα έχουν στη διάθεσή τους βέβαια τους Δερβίση (εξέτισε την ποινή του), Κολόμβο (ήταν άρρωστος και έπαιξε για 2-3 λεπτά κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ).

Μπίγιατς: «Νίκη αυτοπεποίθησης»

Η Φερεντσβάρος, επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, σε ένα περίεργο παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Σερβίας Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς, ξέφυγε στα μισά της τελευταίας περιόδου με 11-7 (όλο το ματς ήταν ντέρμπι) αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 4-0 σερί σε τέσσερα λεπτά και πήραν τον πόντο (11-11).

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 9-12: Βλάχος: «Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Η Μπρέσια επικράτησε 14-12 της Μπαρτσελονέτα στην Ιταλία, σε ένα ματς όπου ποτέ δεν έχασε το προβάδισμα. Οι Ισπανοί επέστρεψαν από το 12-8 στο 13-12 αλλά ο Αλεζιάνι διαμόρφωσε το τελικό 14-12. Τέλος η Γιαντράν Σπλιτ κέρδισε τη Ντιναμό Τιφλίδας (15-13).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες): Ολυμπιακός 6, Μπρέσια 4, Μπαρτσελονέτα 3, Νόβι Μπέογκραντ 3, Γιαντράν Σπλιτ 3, Φερεντσβάρος 2, Ραντνίτσκι 1, Ντιναμό Τιφλίδας 0.